Хенри Сартиз преминуо у болници од последица повреде

Возач формуле 2 Хенри Сартиз преминуо је у Краљевској болници у Лондону од последица повреде задобијених на другој трци у Брендс Хечу. Син светског првака у формули 1 Џона Сартиза имао је само 18 година.

Хенри Сартиз настрадао је тако што га је у осмом кругу ударио у главу точак, који је отпао са формуле Џека Кларка. Кларк је тренутак раније доживео удес. Точак је по свему судећи онесвестио Сартиза, који је изгубио контролу над својом формулом и ударио је у заштитни зид.

Брза реакција медицинског особља на стази Бредс Хеч и трансфер повређеног младића у лондонску болницу хеликоптером, нису спречили трагедију. Сартиз је преминуо у 18. години живота. 

Хенри Сартиз је дан раније, у суботу, први пут у формули 2 био на подијуму, јер је освојио треће место. У шампионату је заузимао 13. место у генералниом пласману са 8 бодова. Каријеру је започео возећи картинг, такмичио се у формули БМВ, формули 3 и формули Рено, пре него што је прешао у формулу 2. 

Његов отац Џон Сартиз био је 1964. шампион света у формули 1, а са великим успехом се такмичио и у првенству света мотоциклиста. 

Српски аутомобилиста Милош Павловић такмичио се у формули 2 са Хенријем Сартизом, али је у поменутој трци одустао у другом кругу и трагични удес Кларка и Сартиза посматрао је из бокса. 

- У шоку сам још увек. Гледао сам из бокса шта се десило. У првом моменту надао сам се да ће све бити у реду, али онда сам чуо да је хеликоптером пребачен у болницу. Потом није било никаквих вести, а лица око мене постајала су све тужнија. Трагедија, овакав удес дешава се једном у сто година. Наше формуле су веома издржљиве и квалитетно направљене. На жалост Сартиза је точак ударио у главу.... Био је добар момак, знао сам га и целу његову породицу... Јако ми је жао - изјавио је Милош Павловић за сајт РТС-а.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи