Еклестон: Верујем да ће се Мозли повући

Председник Формуле један Берни Еклестон рекао је да је уверен да ће се председник Међународне аутомобилске федерације (ФИА) Макс Мозли повући крајем године са те функције и тако спречити цепање такмичења у светском шампионату.

Несугласице између ФИА и Удружења екипа Формуле један (ФОТА) настале су када је водеће тело тог спорта затражило од екипа да добровољно смање буџет на 65 милиона долара по сезони, због чега је осам најбољих екипа најавило да ће основати такмичење независно од ФИА.

Тензија се појачала када је Мозли најавио да ће се у октобру поново кандидовати за председника ФИА, иако је најавио да ће се повући са те функције.

"Познајем Макса и он је увек урадио оно што је рекао. Он је часна особа... Због тога не сумњам да ће поштовати све што је најавио да ће урадити", рекао је Еклестон новинарима у Нирбургрингу.

Председник Ферарија Лука ди Монтецемоло рекао је да поздравља одлазак 15-годишње Мозлијеве "диктатуре", дан након што је прошлог месеца постигнут договор ФОТА и ФИА.

Еклестон је рекао да не верује да ће се следеће сезоне направити ново такмичење у Формули један.

"Мислим да се то неће догодити. Мислим да људи схватају да је светски шампионат које се одржава већ 60 година одличан, имамо најбоље стазе на свету и верујем да нису добро замисли на који начин ће се одржавати то ново такмичење", рекао је он.

Наредна девета трка у шампионату Формуле један вози се у недељу од 14 сати на стази Нирбургринг за Велику награду Немачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи