Победа Хирвонена у Грчкој

Финац Мико Хирвонен победник је Релија Акропољ који је завршен у Атини, док актуелни шампион света Француз Себастијан Леб није завршио трку, јер је у суботу доживео удес.

Хирвонен је од почека до краја возио веома сигурно, а данас је у последњој етапи успео да сачува предност испред изварендног Француза Себастијана Огијеа, који је освајањем другог места остварио најбољи резултат у каријери.

Финац је на крају тријумфовао са предношћу од минут и 12 секунди и сада се у генералном пласману приближио Лебу на седам бодова. Треће место на грчком релију освојио је Финац Јари Мати Латвала, који је од победника био спорији минут и 45 секунди.

Леб је јуце излетео са стазе и ударио у стену, али је имао срећу да остане неповређен. Удес је доживео и његов клупски колега из Ситроена Шпанац Дани Сордо, који је трећи у генералном пласману.

Наредни рели у шампионату света биће вожен у Пољској од 26. до 28. јуна.

Резултат Релија Акропољ:
1. Мико Хирвонен 4:09,42
2. Себастијан Огије +1,12
3. Јари Мати Латвала +1.45
4. Федерико Виљагра +3,48
5. Конрад Ројтенбах +3,59
6. Халид Ал Хасими +7,04
7. Мадс Остберг +12,24
8. Ландрос Атанасулас +12.47
9. Масер Ал Атијах +13,09
10.Арминдо Араухо +15,04

Генерални пласман:
1. Леб 55
2. Хирвонена 48
3. Сордо 31
4. Латвала 25
5. Х. Солберг 21
6. П. Солберг 20

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи