ФИА - Следеће сезоне 13 екипа у такмичењу

Светска аутомобилистичка федерација (ФИА) објавила је списак екипа које су се пријавиле такмичење у Формули један следеће сезоне, а међу њима се налази и Ферари који је претио одустајањем због нових правила такмичења.

Свих десет тимова који се такмиче ове сезоне и следеће године наступаће у светском шампионату, али је пет екипа на листи са "условном пријавом".

Међу њима се налазе Рено, Тојота, Мекларен, БМW Заубер и Брон и они су добили рок од седам дана да поднесу "безусловне пријаве". Поред десет постојећих екипа, такмичењу у Формули један од следеће сезоне прикључиће се три нова тима Кампос Гран при, Манор и Ју ЕС Ф1 (УС Ф1).

Иако су претходних недеља из Ферарија најављивали бојкот следеће сезоне због новог буџетског ограничења од 40 милиона фунти, италијански тим се пријавио за такмичење у 2010. години. Представници Удружења екипа Формуле један (ФОТА) јуче су са председником Фие Максом Мозлијем одржали састанак који је трајао 11 сати. Мозли је на састанку успео да "омекша" став екипа, које су у мањој или већој мери подржале Ферари и сачувао углед такмичења, које је по многим проценама могло да се нађе у највећој кризи у последњих неколико деценија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи