ФИА не може да натера Ферари да се такмичи

Шеф екипе Ферарија у Формули један Стефано Доменикали изјавио је да Светска аутомобилистичка федерација не може на силу да пријави италијански тим за учешће у такмичењу за следећу сезону.

Ферари предводи групу тимова који се противе новим правилима Фие, пре свега буџетском ограничењу од 40 милиона фунти. Рок за пријаву екипа за следећу сезону истиче у петак.

"Позиција Ферарија није се променила. Још 29. маја, заједно са неколико екипа, послали смо условну пријаву и предлоге за измену правила. Као и увек, покушаћемо да пронађемо решење које је прихватљиво за све стране. Ако то није могуће, ФИА неће моћи да рачуна на Фераријеву пријаву за следећу сезону", рекао је Доменикали за Еуроспорт.

ФИА је пре неколико месеци одлучила да уведе буџетско ограничење, а да све екипе које га прихвате добију већу слободу у технолошком развоју болида. Ферари, Рено, Тојота први су се успротивили томе, а екипа Вилијамса недавно је суспендована јер је једина пристала на нова правила Светске аутомобилистичке федерације.

Очекује се да та организација у петак званично саопшти које ће екипе учествовати у шампионату Формуле један следеће сезоне.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи