Батон: Не смета ми што је шампионат досадан

Возач екипе Брон ГП Џенсон Батон рекао је да му не смета што је сезона у Формули један "досадна" уколико на крају освоји шампионску титулу. Батон је тријумфовао на пет од шест трка у шампионату Формуле један и води у генералном пласману возача са 51 бодом, 16 више од клупског колеге Рубенса Барикелe.

"Сви смо овде како бисмо постигли најбоље резултате, а чињеница је да је ове сезоне екипа имала много бољи учинак од конкурената. Сви желе да победе. Жао ми је што је шампионат постао досадан због наших победа, али то ми уопште не смета", рекао је Батон.  "Желим да ово буде најдосаднија борба за титулу, али уопште није тако. Видели сте да је свака трка била неизвесна и да су друге екипе биле подједнако брзе. Али ми смо ипак били бољи и у квалификацијама и на тркама", додао је он.

Многобројни возачи Формуле један сматрају да би до краја августа нови шампион могао да буде познат.  Двоструки светски шампион возач Реноа Фернандо Алонсо рекао је да би за такмичење у шампионату било боље да се води неизвеснија борба за титулу.

"Постоји могућност да Батон математички обезбеди титулу после 12 или 13 трка у шампионату. То би било добро за њега, али не и за Формулу један. Претходна два шампионата су одлучена у последњим тркама, а шампиони су у последњој кривини. То је добро за такмичење и гледаоце", рекао је Алонсо.  Међутим, Алонсо сматра да Батон заслужено води у генералном пласману возача.

"Не желим да кажем да је ове године Формула један досадна, на крају увек најбољи победи, а Џенсон је у првом делу сезоне то и доказао. Ако тако настави ускоро ће постати нови шампион", додао је он.  Такође и возач Ферарија Фелипе Маса сматра да ће Батон и екипа Брон ГП бити шампиони.

"Нисам особа која се лако предаје и борићу се до последње кривине у последњој трци. Али верујем да ће екипа Брон освојити шампионат, не верујем да ће пропустити овакву прилику. Чини ми се да је готово", рекао је Маса.

Такмичење у Формули један наставља се овог викенда седмом трком у шампионату за Велику награду Турске, која се вози у недељу 7. јуна од 14 сати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи