Павловића издао мотор

Милошу Павловићу је на тренингу за стартне позиције за недељну другу трку формуле 2 у Валенсији, "отказао" мотор, па због квара није могао да нормално стартује у првој суботњој трци. Уместо да крене у круг за загревање, српски аутомобилиста одгуран је у бокс.

У новоформираној формули 2 сваког тркачког викенда возе се по 2 трке. За сваку трку се посебно одржавају квалификације. На тренингу за стартне позиције за суботњу трку у Валенсији, Павловић је имао осмо време, док му је у квалификацијама за недељну трку већ у првом кругу отказао мотор, па ће стартовати последњи.

На жалост, инжењери и механичари су од тренинга до трке имали мање од три сата за замену мотора. Нису добро повезали пумпу за бензин и Милош Павловић је уместо да нормално започне трку са осме позиције, одгуран у бокс.   

Из бокса се Павловић са великим закашњењем вратио на стазу, али се задржао само 4 круга. Квар ће бити отклоњен за недељну трку. 

Победио је Канађанин Роберт Викенс из Ред Бул јуниор тима, који је стартовао са пол позиције. Иза њега пласирали су се Карлос Ђаконели из Бразила и Казим Василаускас из Литваније.

Бодове у категорији која је после 25 година паузе, оформљена под покровитељством Међународне аутомобилске федерације (ФИА), осваја осам првопласираних возача. Трци је присуствовао и Макс Мосли, председник ФИА, који је доделио пехаре најбољима.

Друга трка формуле 2 у Валенсији одржаће се у недељу у 13.50. Пол позицију је у квалификацијама други пут обезбедио Роберт Викенс. Павловић ће стартовати са последњег 25. места због квара мотора. 

Резултати прве трке у Валенсији (23 круга):
1. Роберт Викенс (Канада) 37:03,621
2. Карлос Ђаконели (Бразил) +3,870
3. Казим Василаускас (Литванија) +5,241
4. Михаил Аљешин (Русија) +8,554
5. Жилијен Жус (Француска) +9,922
6. Мирко Бортолети (Италија) +10,904
7. Хенри Сартиз (В.Британија) +11,319
8. Алекс Брандл (В.Британија) +12,326

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи