Удружење тимова Ф1 суспендовало Вилијамс

Удружење тимова Формуле 1 (ФОТА) суспендовало је екипу Вилијамса због тога што је прекршила договор и пријавила се за шампионат света 2010. године.

"Вилијамс је послао пријаву за наредну годину и на тај начин прекршио догвор да ниједан тим то не уради док се не разреши спор са Међународном аутомобилистичком федерацијом. Због тога је одлучено да Вилијамсу привремено буде суспендовано чланство у ФОТА", наводи се у саопштењу.

Тимови Формуле 1 прете бојкотом шампионата света због захтева ФИА да се од наредне сезоне бужети ограниче на 40 милиона фунти.

Власник екипе Вилијамс Френк Вилијамс изјавио је да је одлука о суспнезији за жаљење, али да је разумљива.

"Морам, међутим, да кажем да смо ми компанија која се бави искључиво тркама Формуле 1 и да због обаза према нашим пословним партнерима и запосленима нисмо имали другог избора осим да се пријавимо за наредну сезону. На то нас, такође, обавезује и уговор са ФИА који важи до краја 2012. године", рекао је Вилијамс.

ФИА је саопштила да рок за пријаве за наредну сезону истиче већ 29. маја, како би се евентуалним новим тимовима оставило довољно времена да се припреме за такмичење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи