Ферари напушта Ф1 уколико ФИА не промени одлуку

Екипа Ферарија саопштила је да се следеће сезоне неће такмичити у Формули један уколико водећи људи Међународне аутомобилске федерације (ФИА) не пониште нову одлуку о буџетима тимова.

Ферари, који у такмичењу у Формули један учествује свих 60 година, саопштио је да би нова правила Фие поставила двоструке стандарде, као и да би за све екипе морала да важе иста правила.

ФИА је почетком овог месеца саопштила да ће свака екипа која пристане на ограничење годишњег буџета на 40 милиона евра, добити већу слободу у техничком развоју болида.

"Иста правила за све тимове, регулисани прописи, настојање да се постепено смањују трошкови екипа, требало би да буду приоритети водећих људи Формуле један у будућности. Уколико се нова правила не промене до 2010. године Ферари не намерава да учествује у наредом шампионату", наводи се у саопштењу италијанске екипе.

Такође, Ферари је навео да ће навијачи разумети овакав "болан избор" екипе.

Председник Фие Макс Мозли раније је изајвио да Формула један може да преживи без Ферарија, мада се возачи екипа нису сложили са његовим мишљењем.

Удружење тимова Формуле један је затражило хитне разговоре са водећим људима Фие око буџета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи