Габор стартовао у Абу Дабију

Мотоциклиста из Србије Габор Сагмајстер задовољан почетком релија у Абу Дабију, који се бодује за Светски куп. У суботу вожен проглог за стартне позиције, прва етапа вози се у недељу.

- Завршио сам на 20 месту. Стаза је била дуга 3-4 километра. Мало подсећа на мотокрос стазу, што ми је одговарало, тако да сам брзо ишао. Мој клупски колега Словенац Миран Становник стартоваће два места испред мене. У недељу почиње прави изазов. Возићемо прву од пет етапа. Најпре морамо прећи 111 км до старта специјале, потом нас очкује испит дуг 286 километара и након тога још 108 километара до бивака - каже Габор Сагмајстер.

Четвороструки шампион Србије у мото кросу Сагмајстер до сада је возио четири маратонска релија. Два пута стигао је до циља на Дакару (59. и 89. место), завршио је Централно-европски рели (33. место) и рели "Хунгариан баха" (6. место). Абу Даби је одлична прилика за вожњу по пустињи.    

- Организација је врло озбиљна, могу слободно рећи на нивоу Дакар релија. У хотелу смо са пет звездица, испред нас је стаза "Јас марина" за формулу 1. Изгледа невероватно, тотално лудило. Технички преглед је био на аутодрому, као и брифинг за возаче. У Абу Дабију се иначе возе најлуксузнија кола на свету. Ја сам шокиран - завршио је прво јављање из Уједињених Арапских Емирата Сагмајстер.

Представник Србије возиће у конкуренцији 80 мотоциклиста и 15 квадова. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи