Може и без Ферарија

Председник Светске аутомобилистичке федерације Макс Мозли, одговарајућу на критике Ферарија, изјавио је да такмичење у Формули један може да "преживи и без италијанске екипе".

Ферари је саопштио да је критиковао челнике ФИА због намере да од 2010. уведе буџетско ограничење од 40 милиона фунти за све екипе у Формули један, а оне које то прихвате добиће неке олакшице.

"Овај спорт би преживео и без Ферарија. Ипак, то би било веома тужно, пошто је Ферари као италијански национални тим", изјавио је Мозли.

Тимови који буду прихватили ограничење имаће већу слободу у технолошком развоју мотора.  Мозли је оценио да би без понуђених промена, које су осмишљење у циљу штедње, дошло до "пропасти Формуле један".

"Надам се да ће сваки тим који оде пред свој управни одбор са захтевом да почне сукоб са ФИА, добити негативан одговор. Зашто би неко трошио 100 милиона фунти, када други тимови имају буџет од 40 милиона", закључио је Мозли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи