Читај ми!

Две победе српског аутомобилисте Николе Миљковића на чувеној стази Спа у Белгији

Српски аутомобилиста Никола Миљковић остварио је две победе током петог тркачког викенда у престижном такмичењу "Kлио Куп Еуропе" на чувеној стази Спа-Франкошамп у Белгији и домогао се четврте позиције у генералној конкуренцији.

Миљковић је победе остварио у класама Challenger (Изазивач) и Clio Cup Middle Europe (Централна Европа).

Након веома добре вожње у суботњој трци и освојеног осмог места у генералној конкуренцији, односно другог у класи "Цхалленгер" и трећег у "Цлио Цуп Миддле Еуропе", Београђанин, носилац титуле Европског шампиона на брдским стазама за 2016. годину, у недељу је заблистао пуним сјајем.

Одличне вожње у квалификацијама по киши, које су му обезбедиле четврту стартну позицију, Миљковић је наставио у недељној трци, исказавши сву своју вештину и умеће.

Трку на легендарној стази у Белгији, једној од најзахтевнијих у "Клио Куп" календару, успео је да заврши на високој четвртој позицији у генералној конкуренцији, као и да оствари две победе.

Поред тога, Миљковић је возио и најбржи круг на легендарној стази у Белгији.

"Презадовољан сам, јер су се овога пута сав наш труд и залагање вишеструко исплатилли. Четири пута сам се пео на подијум, по два пута у суботу и недељу. Могло је да буде и другачије, јер ми је пред крај недељне трке услед оштећења почела да испушта гума полако. Срећом, последња три круга на стази су вожена иза сигурносног возило, иначе вероватно не бих ни успео да завршим ту трку", изјавио је Миљковић и додао да му овај резултат даје много на самопоуздању и да ће паузу у шампионату, који се наставља 23. августа, искористити да се што боље припреми за наставак дуге и напорне сезоне.

Уз Миљковића, на стази Спа наступао не и његов имењак Тошић – млади и перспективни возач, који је у дебитантској сезони у "Клио Купу Европа" већ наговестио велики потенцијал.

Он је у суботњим квалификацијама забележио одлично седмо време, али му је нажалост тај круг поништен због прекорачења лимита стазе, баш као и Миљковићу који је и тог дана направио четврто време.

У суботњој трци Тошић је добио ударац отпозади, који је проузроквао оштећење задњег левог точка, па није могао боље од 25. места.

Ипак, у другој трци након старта са 26. места, Тошић је успео да заврши 21. и то је свакако резултат вредан пажње.

петак, 21. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије