Читај ми!

Душан Борковић шести на трци у Белгији

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је шесто место на другој трци на стази Спа Франкошампс у Белгији током ТЦР светског рангирања, које српски ас вози по календару ТЦР Европе.

Борковић је у јучерашњој првој трци задобио јак ударац, угруван врат и јако ишчашење палца након инцидента са младим Аустралијанцем, Б. Бергваном.

У саопштењу Борковићевог тима се наводи да је до последњег тренутка било неизвесно да ли ће српски шампион бити у стању да вози другу трку.

Међутим, велика воља да представи Србију на светском такмичењу је Борковића оснажила да изађе на стазу и постигне изузетан успех са четвртом позицијом у генералном пласману ТЦР Европе и шестом позицијом на другој трци. Борковић је у Белгији освојио 23 поена.

"Мислио сам да нећу моћи да возим другу трку због озбиљне повреде палца коју сам задобио у првој трци, али сам смогао снаге због својих фанова, спонзора и моје Србије да ипак извезем једну од најтежих трка у свом животу", рекао је Борковић, пренео је тим српског аутомобилисте.

"Будући да сам добио казну да започнем три стартне позиције уназад због судара у првој трци, размишљао сам да само стартујем трку и одслужим казну да ме она не би сачекала на наредној трци у Хунгарорингу. Међутим,  успео сам да одвезем целу трку иако сам на пола хтео да паднем у несвест од болова", додао је српски аутомобилиста.

Он је истакао да је стаза у Белгији јако тешка и технички изазовна.

"Ово је јако тешка и технички изазовна стаза, као и пролазак кроз најпознатију кривину на свету Еу Роуж где је веома висок нагиб, а просечна брзина 250-300км/х. На крају смо завршили на шестој позицији у ТЦР Европи па сам и покупио довољно бодова да задржимо четврто место у генералном пласману са новим поенима. Окрећемо се ка наредном изазову у комшијској Мађарској где настављамо овогодишњу промоцију Србије у свету и даљу борбу за што боље пласмане", истакао је Борковић.

Наредна трка биће одржана 17. и 18. јуна на стази Хунгароринг у Мађарској.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво