Читај ми!

Борковић за РТС: Навијачи дају ветар у леђа

Два дана се вијорила српска застава у Француској, након победе нашег аутомобилисте Душана Борковића на најтежој стази сезоне. Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, говорио је о условима и утисцима са такмичења као и о будућим плановима.

Борковићева убедљива победа у првој и друго место у другој трци донело му је укупно 82 нова поена у шампионату ТЦР Европе и ТЦР светском рангирању, али и велико задовољство наћи се на победничком постољу поред тако велике конкуренције најбољих светских возача.

Уличне стазе су увек тешке и носе велики ризик јер нема зоне излетања. Нарочито је опасно на старту трке. Али успео сам да одлично одвозим прву трку и дођем до прве победе у сезони“, рекао је Борковић.

Борковић је говорио о специфичним условима на уличној стази Пау у Француској на којој је у квалификацијама заузео осму стартну позицију, али је потом у првој трци успео и да дође до првог места.

Укратко је анализирао и одлучујуће детаље обе трке и захвалио се свим навијачима и пратиоцима трка истакавши да му њихова подршка „даје ветар у леђа“.

Говорио је и о очекивањима у даљем надметању и предстојећим тркама које ће РТС директно преносити.

Борковић је тренутно трећи у генералном пласману ТЦР Европе иза првопласираног Коронела и другопласираног Филипија и истакао је велику конкуренцију уз нови систем рангирања у коме се сабирају сви резултати више од 1.000 возача у преко 30 шампионата широм света, али очекује добру и успешну сезону.

петак, 02. јун 2023.
23° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено