Читај ми!

Борковић за РТС: Навијачи дају ветар у леђа

Два дана се вијорила српска застава у Француској, након победе нашег аутомобилисте Душана Борковића на најтежој стази сезоне. Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, говорио је о условима и утисцима са такмичења као и о будућим плановима.

Борковићева убедљива победа у првој и друго место у другој трци донело му је укупно 82 нова поена у шампионату ТЦР Европе и ТЦР светском рангирању, али и велико задовољство наћи се на победничком постољу поред тако велике конкуренције најбољих светских возача.

Уличне стазе су увек тешке и носе велики ризик јер нема зоне излетања. Нарочито је опасно на старту трке. Али успео сам да одлично одвозим прву трку и дођем до прве победе у сезони“, рекао је Борковић.

Борковић је говорио о специфичним условима на уличној стази Пау у Француској на којој је у квалификацијама заузео осму стартну позицију, али је потом у првој трци успео и да дође до првог места.

Укратко је анализирао и одлучујуће детаље обе трке и захвалио се свим навијачима и пратиоцима трка истакавши да му њихова подршка „даје ветар у леђа“.

Говорио је и о очекивањима у даљем надметању и предстојећим тркама које ће РТС директно преносити.

Борковић је тренутно трећи у генералном пласману ТЦР Европе иза првопласираног Коронела и другопласираног Филипија и истакао је велику конкуренцију уз нови систем рангирања у коме се сабирају сви резултати више од 1.000 возача у преко 30 шампионата широм света, али очекује добру и успешну сезону.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво