Читај ми!

Победа и друго место, Борковић покорио Француску на најтежој стази сезоне

Борковићева убедљива победа у првој трци и друго место у другој трци донело му је укупно 82 нова поена у шампионату ТЦР Европе и ТЦР светском рангирању. Тако је најбољи српски аутомобилиста осигурао трећу позицију у генералном пласману ТЦР Европе.

У суботу је победио на првој трци на уличној стази Пау у Француској током другог тркачког викенда ТЦР светског рангирања, који српски ас вози по календару ТЦР Европе. Борковић је на првим квалификацијама имао најбрже време, док је на другим имао друго најбрже време, осигуравши себи старт из првог реда са друге позиције у првој трци. У недељу је стартовао са осме позиције и маестралном вожњом освојио друго место.

После овог викенда Борковић заузима трећу позицију у укупном пласману ТЦР Европе иза првопласираног Т. Коронела и другопласираног Ј. Филипија. Резултати ТЦР светског рангирања биће познати у среду у поноћ због сабирања свих резултата преко 1000 возача у преко 30 ТЦР шампионата широм света.

"Пресрећан сам што сам донео победу и друго место својој земљи! Невероватан је осећај стајати на победничком постољу поред овако велике конкуренције најбољих светских возача. С обзиром на то да сам први пут возио на овој изузетно изазовној уличној стази, нисам се надао овако добром резултату али мој тим и ја смо дали све од себе и постигли овај невероватан успех."

"Аутомобилизам је веома сложен, технички спорт и никада не знате како ће ауто одреаговати на стази. Постоји милион непредвидивих детаља о којима треба да се води рачуна али овога пута је заиста све било савршено и мојој малој Србији сам донео велике две победе и то у великој Француској, што ми посебно значи“, рекао је победник, Душан Борковић.

Након веома узбудљиве друге трке, наш шампион се још једном осврнуо на најзанимљивије моменте и дуеле.

"Прву трку сам кренуо са друге позиције и брзо избио на прво место које сам успео да сачувам до краја трке уз огромне притиске сјајног Павелса. Другу трку сам кренуо са циљем да освојим било које поене и да сачувам ауто како бих напредовао у генералном пласману. На самом старту сам имао ситуацију у којој је Павелс покушао да ме угура у зид, међутим нисам му попуштао и извукао сам се из тог дуела испред њега."

"У наредним круговима сам успео тактички да обиђем двојицу након чега је уследио дуел са Ј. Филипијем за друго место. Указала ми се шанса и ризиковао сам, срећом се исплатило и изборио сам се за другу позицију. Мој победнички дух ми није дао мира и остатак трке сам био првопласираном Т. Коронелу за петама. У неколико наврата сам напао за прву позицију, међутим брзина аудија на правцима ми није то дозволила“, изјавио је Борковић након друге трке.

И овога пута српски ас се захвалио највернијим пратиоцима, својој породици, Србији и партнерима на непресушној подршци. Посебну захвалницу упутио је НИС Петрол Тиму, Тиму Борковић и Таргет Цомпетитион тиму без којих, према речима нашег шампиона, његов успех не би био могућ.

Нашег аса очекује следећа трка на легендарној стази Спа у Белгији 26-28. маја. Пренос трка ће бити на каналима РТС-а.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво