Настрадала девојка у публици на Дакар релију

Једна девојка из околине Кордобе настрадала је на Дакар релију, када је аутомобил скренуо са путање. То је 54. жртва за 31 годину, колико се одржава ово такмичење. У сенци трагедије остали су резултати прве етапе од Колона до Кордобе на стази дужине 652 километра.

Мотоциклиста Давид Касто освојио је прву етапу, док је наш Габор Сагмајстер заузео 67. место. Код аутомобилиста први је био Нани Рома.

Габор Сагмајстер је по доласку на циљ специјалног испита, који је био дугачак 219 километара изјавио:

- Првих 60 километара било је добро, престигао сам десетак такмичара. После тога наишао је период са доста оштрих и уских кривина, што нама на великим КТМ-овима не одговара. То је итинерер који је прављен више за моторе до 450 кубика које возе Французи. У последњој фази палила ми се лампица за уље на мотору. Надам се да није неки проблем. Видећемо у биваку.

Резултати 1. етапе - мотоциклисти:
1. Давид Касто (Француска) 1:50,42
2. Сирил Депре (Француска) +0,03
3. Марк Кома (Шпанија) +0,12
67. Сагмајстер (Србија) +22,43

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи