Борковић: Повратак на старе стазе са новим оптимизмом

Најбољи аутомобилиста Србије Душан Борковић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а говорио о одлуци да се, због тренутне ситуације условљене ширењем коронавируса, у наредној сезони такмичи у ТЦР шампионату Источне Европе, о предстојећим тркама и плановима. Осврнуо се и на неоправдано негативан однос у делу светске јавности на Новака Ђоковића и наше спортисте.

Душан Борковић је после подсећања на протеклих пар сезона и краћег историјата свог учешћа у неколико шампионата, објаснио да се за повратак у ТЦР шампионат Источне Европе одлучио због специфичних услова које је наметнула пандемија kоронавируса.

„Због пандемије коронавируса сав спорт је стао, па и ми, а морамо ипак остати у тркачком ритму, па смо зато донели такву одлуку да се ипак вратимо такмичењима. Упркос неким лошим ситуацијама које су се десиле претходних година одлучио сам се за повратак са рели такмичења на кружне трке у ТЦР шампионату превасходно због тога што чемо и тим и ја остати у тркачком ритму и нећемо путовати предалеко обзиром на то да ће се већина предстојећих трка одвијати у неком нашем ближем окружењу, чиме су смањене шансе за бројне непредвиђене компликације које ситуација са пандемијом може донети.", рекао је Борковић.

Прва трка је у Хрватској 25. и 26. јула, ти си возио већ на тој стази.

„Да, ја на тој стази нисам возио трку, али сам имао тест 2013. године тако да давно нисам возио на тој стази али верујем да ћу се брзо навићи. Затим следе трке у Словачкој, Чешкој на стази Брно и популарни Хунгаро ринг. Возе се по две трке и наравно жеља ми је да освојим шампионску титулу. Даћу све од себе, али неће бити једноставно јер је ту много брзих возача."

Зна ли се ко ће ти све бити ривали на стази?

„Па, биће их доста, а списак још није комплетан, јер до трка има пар недеља. Свакако даћу све од себе да будем што конкурентнији."

После ранијих трка у неколико наврата у медијима су посебно истицали инциденте у којима си учествовао. А посебно је сада уочљив неоправдано негативан однос у делу светске јавности на наше спортисте и посебно на Новака Ђоковића.    

„Новак је мој пријатељ и о њему могу да кажем само све најбоље. Шта може човек да каже о човеку који је толико тога доброг урадио за своји земљу и све нас."

Како се носити са неправдом?

„Ма, на крају се навикнеш... Ја мислим да смо се ми сви навикли на такав негативан однос. Он посебно јер има велики притисак. А код нас на тркама знам да кад год дође до неког гурања, непоштовања правила на стази и слично, ја ћу бити тај који ће бити кажњен. Зато сам и хтео да прећем на рели трке, јер оне јесу опасније али имате мање контаката са супарницима."

У наставку разговора најбољи аутомобилиста Србије Душан Борковић је истакао да се на стазу враћа са новим тимом Хјундаија и објаснио зашто му та промена одговара. Посебно се осврнуо на то да је организација трка јако велика и у датим околностима веома компликована, али се очекује да неће бири одлагања нити отказивања трка без обзира на предстојећу епидемиолошку ситуацију, а сви учесници ће се придржавати прописаних правила понашања.
Душан Борковић је говорио и о хуманитарној акције помоћи пензионерима коју је покренуо у Панчеву и реакцијама својих суграђана и изразио задовочство због великог одзива волонтера који су се укључили у акцију.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару