Седма етапа: Ристић одустао, Сагмајстеру 59. место

Београђанин Божо Ристић завршио је такмичење на Дакар релију, пошто је у седмој етапи воженој од Мендозе у Аргентини до Валпариса у Чилеу пао са мотора и оштетио га толико да је било немогуће поправити мотор на терену. Наш мотоциклиста није повређен. Божа је иначе добио зелено светло да вози 7. етапу иако је пропустио шесту. Организатори су имали разумевања зато што је Ристић мотоциклиста аматер и није му битан пласман. Габор Сагмајстер у седмој етапи освојио је 59. место.

Ристић је за ових седам дана показао изузетну вољу, упорност, сналажљивост и солидарност.

- Видео сам Божу јутрос на старту. Он је сјајан човек, помогао ми је у четвртој етапи. Рекао ми је - Габоре, остаћу са тобом док не поправимо мотор, без обзира колико то трајало. Изузетан човек - изјавио је Сагмајстер екслкузивно за сајт РТС-а

Ви сте данас били веома брзи. Освојили сте 59. место.

- На 91. километру специјалног испита био сам 36. Међутим, пао сам са мотора, летео сам 15 метара и ту сам изгубио пуно времена. Стаза је тешка, ови искуснији такмичари кажу да је тежа од афричког Дакара. Сваког дана паднем по 5-6 пута, али и врхунски асови често "лете". То је саставни део ове авантуре. Нисам ни сањао да је овако тешко. Сад имамо дан одмора у Валпарису. Надам се да је власник Салај Дакар тима, за који возим, резервисао хотелску собу. Сваку ноћ до сада спавали смо у шаторима, некад на нула степени, некад на 20. Несносна бука је око нас, јер се поред шатора поправљају мотори, аутомобили, камиони.

Резултати 7. етапе од Мендозе до Валпариса - мотори:
1. Лопез (Чиле, КТМ) 2:36,09
2. Кома (Шпанија, КТМ) +03,57
3. Депре (Француска, КТМ) +05,21
59. Сагмајстер (Србија, КТМ) +1:12,41
одустао: Ристић (Србија, КТМ) 

Генерални пласман: Кома 26:23,47, Стрит +51,22, Фретиње +52,31....113. Сагмајстер +18:51,03..... 

Аутомобили:
1. Саинц (Шпанија, Фолксваген) 2:35,27
2. Милер (САД, Фолксваген) +03,41
3. Гордон (САД, Хамер) +04,13

Генерални пласман: Саинц 23:42,40, Де Вилијерс +00,09, Милер +13,53, Рома +29,16..... 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи