Рели Дакар стартује 1. јануара у Буенос Ајресу

Рели Дакар, који ће други пут заредом бити одржан у Јужној Америци, стартоваће 1. јануара у Буенос Ајресу, где ће 15 дана касније бити и циљ трке, саопштио је директор такмичења Етјен Лавињ.

Он је прецизирао да ће у 31. релију, који је прошле године због неповољне безбедносне ситуације пресељен из Африке у Јужну Америку, учествовати скоро 400 возила, од чега 185 мотоцикала, 130 аутомобила и 50 камиона.

Лавињ је напоменуо да је стаза дуга 9.000 километара. Караван ће проћи и кроз Чиле, а седам дана ће се возити кроз пустињу Атакаму.

"Прошле године су учесници трке возили кроз Атакаму само два дана, а сада је предвиђено седам дана вожње кроз област која спада у једну од пустиња са највишом надморском висином на свету. Температуре ваздуха ту досежу дању и до 45 степени целзијусових", истакао је Лавињ.

Он је напоменуо да се размишља и о могућем повратку Релија Дакар на афрички континент, али да ће коначна одлука о томе бити донета после наредне трке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи