Нова у низу трка у Београду, Весић отворио "Трофеј Београда"

Заменик градоначелника Београда Горан Весић на Ади Хуји отворио је "Трофеј Београда Слалом 2018" који се одржава у дисциплини ауто слалом.

Весић је на стази на Ади Хуји српском заставицом дао старт за почетак трка, прво у картингу, а потом и аутомобила, где су "југићи" и "фиће" били атракција.

"Дочекали смо да картинг трку, које су раније биле у Београду, али не на оваквој стази. Ово је само једна од трка које организујемо у Београду, ми их све одржавамо заједно са Ауто-мото савезом Србије", рекао је Весић новинарима на Ади Хуји.

Он је подсетио да је највећа трка у Београду на Ушћу и да ће у септембру учествовати на њој око 150 такмичара.

"Имамо и рели трку на Авали, Кошутњаку, читав низ трка... Задовољан сам што Београд одржава традицију на овај начин последњих година", додао је Весић, подсетивши и да се обележава и традиција трка Формула 1 око Калемегдана.

Према његовим речима музеј аутомобила једним делом бити пресељен у простор испод Бранковог моста, где ће грађани моћи да их виде у бољем амбијенту.

Први човек Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац захвалио се заменику градоначелника Весићу и Предрагу Ђурђеву, генералном секретару Ауто-мото савеза Србије, на подршци да се одржи оваква манифестација.

"После дуго времена дочекали смо да се направи ауто слалом међународног ранга. Зато ће наредне године добити Европски шампионат у ауто слалому у Београду, то ће бити велики догађај", додао је Лазарац.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Србије Предраг Ђурђев истакао је да га радује одзив публике на Ади Хуји.

"Послужило нас је време и драго ми је што смо измамили неколико хиљада гледалаца да уживају у бравурама. Ова трка је нови симбол Београда, гледајући аутомобилизам. Поред картинга ту су аутомобили сертификовани, али и они који нису и возе их аматери да се окушају у слалому. Од следеће године ова трка ће се бодовати, што значи да ћемо имати још више гостију", закључио је Ђурђев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару