Рабреновић рутински, Роко и Милутиновић за публику

Владица Рабреновић, овога пута са новим сувозачем, Аном Голић, забележио је и трећу узастопну победу у Шампионату Србије у релију. Популарни "Швед" тако задржао стопостотни учинак, поставши најозбиљнији кандидат за одбрану титуле шампиона Србије.

Рабреновић је на девет вожених специјалних испита забележио свих девет најбољих времена, тако да његова победа ниједног тренутка није била упитна.

Чак ни кашњење у последњу временску контролу и 10 секунди пенализације нису утицали на убедљив тријумф на премијерном релију у Мионици.

Колико год победник био известан, толико су Ђанлука Роко и Жељко Милутиновић приредили бројној публици спектакл у борби за другу позицију генералног пласмана!

Италијан у „субару импреци WРX Сти", којем је ово први рели сезоне, користио је снагу свог возила наспрам „реноа клио РС" познатог Ваљевца, који пак боље познаје терен у свом „комшилуку", на специјалним испитима које је много пута у каријери возио. Већ од уводног специјалног испита њих двојица су возили за сваку десетинку, па су након два специјала били потпуно изједначени!

И у наставку ситуација је била иста, на општу радост публике, а кључну предност за расплет Роко прави на два последња специјала. Пред завршне вожње испиртима „Маркова црква" и „Брежђе", Италијан је имао три секунде предности, а до краја је успео да оба пута буде незнатно бржи од срчаног Ваљевца, дошавши на циљ с предношћу од 5, 5 секунди.

Популарни "Животиња" је поред трећег места у генералци уједно и победник у класи три, испред Александра Дучића. Сјајни Лука Которчевић је уза воланом „пежоа 106" убедљиво савладао Тома Никитовића у аутомобилу „ВW поло 1.4" за победу у класи ИИ, а далеко иза остаје Ненад Филиповић, у „југу 1.3".

Прилично интересантна борба виђена је и у најмањој класи, „мали Н". Зоран Милисављевић је уписао још једну важну победу на путу ка титулу, поново савладавши упорног Предрага Стефановића. Последњи степеник подијума припао је Слободану Гајићу, који се такође први пут ове сезоне појавио на стази.

Оно што посебно радује све актере релија је одлична организација и велики број публике крај стазе. Такмичање је одржано без иједног, па чак и најмањег инцидента на стази, а цео организациони тим предвођен директором релија, Вукашином Томићем, одрадио је посао маестрално. Једини проблем свима била је велика врућина, а најтеже је свакако било такмичарима у чијим тркачким справам је било чак и више од 50 степени Целзијуса!

Организатор, клуб „ФАМ ММ поwер" је уз помоћ Општине Мионица и свих градских структура показао да је сасвим извесно да ће на обронцима Маљена и Сувобора следећи, 2. рели Мионица, бити још бољи и посећенији. Према свему виђеном, Мионица и цео овај крај заиста заслужују једну овакву приредбу савезног ранга!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару