Шампионат Србије у брдској вожњи стартује у Новом Пазару

Брдски шампионат Србије у аутомобилизму стартоваће 29. и 30. априла Великом наградом Новог Пазара.

"На позив Спортског ауто и картинг савеза Србије, прихватили смо да будемо домаћини националног шампионата у брдској вожњи. Предузимамо све неопходне мере, јер не желимо да ништа препустимо случају. Први пут радимо овако нешто, а сутра очекујемо долазак функционера и техничких лица из САКСС-а", рекао је директор локалног спортског савеза Емир Мехмедовић и додао да је приоритет максимална безбедност и учесника и гледалаца.

Он је навео да Нови Пазар има шампиона у тркама убрзања (драг) Есада Дошљака и да је то био један од разлога за организацију предстојећег такмичења.

"Дошљак је препознатљиво име, код нас и у Европи, вероватно и највећи 'кривац' за оно што ће уследити током викенда. Позивам све љубитеље аутомобилизма да дођу и посете наш град, а ми ћемо се потрудити да да будемо добри домаћини. Желимо да још једном покажемо да смо град отвореног срца и спорта", казао је Мехмедовић.

Организатори прве трке за Брдски шампионат Србије су Град Нови Пазар и САКСС, а суорганизатори Спортски савез Нови Пазар, Ауто-мото клуб Нови Пазар и Ауто-мото наутички клуб Санджак офф роад.

Такмичење ће почети у суботу у 11.00, а стаза од Војничких ливада до Ђурђевих ступова биће дуга 2.670 метара, са висинском разликом од 150 метара.

"Припреме се приводе крају, а постоје још неки технички детаљи. Верујем да ће све бити готово до петка, када стижу возачи да упознају стазу. Налази се близу градског центра, мислим да ће им се свидети и да их очекује озбиљан изазов. Биће пуно публике, па се надам великом спектаклу", рекао је председник Ауто-мото клуба Нови Пазар Елмир Хабибовић.

Он је оценио да је стаза добро сређена, да има оштре завоје, али и правце на којима се очекују велике брзине.

"Трка коју организујемо је прва у историји града старог 556 година. Све што радимо овде је са доста емоција и због тога очекујем много људи из Новог Пазара, али и целе Србије и региона. Љубитељи аутомобилизма ће уживати, као и такмичари на стази", уверен је Хабибовић.

Велика награда Новог Пазара имаће и хуманитарни карактер, пошто ће сав приход од котизације учесника бити уплаћен у фонд за лечење Милоша Комненовића, сина прослављеног аутомобилисте Павла Комненовића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару