Читај ми!

Хамилтон: Биће тесна борба ове сезоне

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је срећан због данашње победе у трци Формуле 1 за Велику награду Кине и да очекује велику и неизвесну борбу за освајање шампионске титуле ове сезоне. Хамилтон и Себастијан Фетел су сада изједначени на листи по броју бодова са по 43.

"Данас је свим возачима било веома тешко. Сјајан посао су обавили (Себастијан) Фетел и овај млади момак Макс (Верстапен). Веома сам поносан на моју екипу, као и на људе у фабрици, напорно смо радили да остваримо овакав резултат", рекао је Хамилтон после трке.

Хамилтон је победио у трци за Велику награду Кине, остварио је 54. победу у каријери, а пету у Шангају. Друго место заузео је Себастијан Фетел из Ферарија, а трећи је био Макс Верстапен из Ред Була, који је стартовао са 16. места.

"Ова трка је била права и узбудљива, Фетел и ја смо имали скоро исте резултате и да није било 'сејфти кара', било би веома тесно. Мислим да ће ова сезона и борба за титулу бити тесна и једна од најнеизвеснијих у којима сам учествовао. Ферари је обавио одличан посао", навео је троструки светски шампион.

Фетел је рекао да му је био циљ да стигне Хамилтона, али да га је омела гужва на стази.

"Заглавио сам се иза 'воза' на стази, али сам покушао да стигнем Луиса. Била је добра борба, било је забавно. Хтео сам да ухватим Луиса, био сам бесан због гужве пошто сам мислио да у оваквим условима могу да будем бржи, па сам видео да могу да пробам да прво престигнем Данијела Рикарда. На излазу је било незгодно, стварно ме је притиснуо, али било је забавно", навео је четвороструки светски шампион.

Верстапен је кренуо са 16. места, али је после одличне вожње стигао до подијума.

"Трка је била захтевна, али сам заиста уживао. Мислим да сам у првом кругу обишао девет возила, ово је била добра трка за мене. Овог викенда нисам много провео на стази, пошто нисам урадио много у квалификацијама и нисам очекивао да ћу бити на подијуму пошто сам стартовао као 16", рекао је он.

Верстапен се у самој завршници борио с клупским колегом Данијелом Рикардом за треће место.

"На крају сам био изнервиран јер сам желео 'чист ваздух', да покушам да будем бржи, али на крају сам ипак завршио на подијуму и задовољан сам", додао је Верстапен.

Возач Мерцедеса Валтери Ботас заузео је шесто место, пошто се у једном тренутку окренуо на стази и пао на 11. место.

"Сви смо имали незгодан старт везано за одлуке о гумама, а ту је и питање одласка у бокс, али није било велике драме. Иза 'сејфти кара' сам покушао да загрејем гуме, али сам погрешио и окренуо се. После те глупе грешке, нисам успео да надокнадим заостатак. Драго ми је што се наредна трка вози већ наредне недеље", рекао је Ботас.

Наредна трећа трка у шампионату вози се 16. априла од 17 часова за Велику награду Бахреина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару