Бруно Сена потписао за нови тим у Формули један Кампос

Возач Бруно Сена потписао је уговор са новим тимом у Формули један Кампос Метом. Сена је рођак троструког светског шампиона Ајртона Сене, који је погинуо на трци у Сан Марину 1994. године.

Бруно Сена је требало да дебитује у Формули један ове сезоне, али се Хонда повукла из такмичења због лоше финансијске ситуације. Он је прошле сезоне освојио друго место у ГП2 серији.

"Срећан сам јер ми се испунио сан. После преговора који су трајали неколико недеља, моји менаџери су коначно успели. Сада могу да се посветим припремама за наредну сезону", навео је 26-годишњи Сена на друштвеној мрежи Твитер.

Један од челника шпанске екипе Родригес де Кастро рекао је да је веома задовољан што ће Сена возити са Кампос.

"Задовољни смо што ће Бруно бити у нашој екипи. Част нам је што ћемо презиме Сена поново вратити у Фомулу један. Његову каријеру пратимо од почетка и гледали смо како напредује", рекао је он.

Директор Формуле један Берни Еклестон оценио је да је добро за Формулу један што ће "неки други Сена" учествовати у шампионату.

"То је добро за спорт. Надам се да ће му возило одговарати, то је веома важно. Он није Ајртон, али добро је што је неко са тим презименом поново у Формули један", рекао је он.

Медији спекулишу да би и Нелсон Пике млађи могао да потпише за шпанску екипу и тако би поново оживео ривалитет који је био између Ајртона Сене и Нелсона Пикеа између 1984. и 1991. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи