Италијански медији различито реагују на тријумф Хамилтона

Шок, љутња и поштовање преовладавају у италијанској штампи након што је возач Мекларена Луис Хамилтон, у последњој овосезонској трци у Бразилу успео да освоји титулу шампиона Формуле један.

Хамилтон је пред последњу трку у сезони имао седам бодова предности у односу на другопласираног возача Ферарија Фелипеа Масу. Маса је у Бразилу освојио пол-позицију, водио је током целе трке и победио, али то Бразилцу није било довољно да освоји титулу.

Британац је трку завршио на петом месту, обишавши у последњем кругу у последњој кривини Тима Глока, и тако постао најмлађи освајач титуле шампиона Формуле један. 
"Маса - пародија светског шампионата у последњих 850 метара", наслов је листа Коријере дело Спорт.  Лист наводи да је Хамилтон заслужено освојио титулу шампиона.
"Хамилтон заслужује титулу. Победио је фантастичног противника, Ферери је направио много грешака, али је ипак остао најјачи победивши у конкуренцији конструктора", наводи лист.

На првој страни италијанског листа Газета дело Спорт објављен је наслов: "Лудо, али краљ је Хамилтон. Маса је утешио Ферари обезбедивши италијанском тиму титулу конструктора".
"Фелипе Маса ње заслужио да изгуби на тај нацин, са суровошћу какву ни чаробњак не би могао да осмисли. Изгубити титулу за бод, једно обилажење на крају трке, док пријатели и породица славе је нешто што, вероватно, много боли", наводи се у тексту уредника Газете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи