Читај ми!

Хорнер: Возачи Ред Була ће ићи на победу у Абу Дабију

У крајње неизвесној борби за титулу најбољег у Формули 1 одлучиваће детаљи, а директор Ред Була Кристијан Хорнер рекао је да ће његови возачи ићи на победу у последњој овогодишњој трци за Велику награду Абу Дабија, без обзира на то што могу да утичу на борбу за шампионску титулу возача Мерцедеса. Последња трка у шампионату вози се у недељу од 14 часова у Абу Дабију.

Возач Мерцедеса Нико Розберг има 12 бодова предности у односу на клупског колегу, актуелног светског шампиона Луиса Хамилтона, и потребан му је пласман на подијум да освоји своју прву шампионску титулу.

"Нико не може себи да приушти да се бори и с другим возачима на стази (а не само с Хамилтоном). Он може да изгуби, а ми бисмо могли да постанемо Луисови најбољи пријатељи ако га са оба наша возача одвојимо од Розберга", рекао је Хорнер, пренео је Би-Би-Си.

Хамилтон је недавно рекао да се суочава са немогућим шансама за освајање четврте шампионске титуле. Њему је за титулу потребна победа, али и да се Розберг не пласира међу прва три.

Розберг је последњи пут победио 9. октобра у Јапану и од тада му је било потребно да у свакој трци до краја буде други иза Хамилтона, па да освоји титулу. Он је то и радио, на тркама у САД, Мексику и Бразилу, а медији спекулишу да ће се и у Абу Дабију определити за опрезнију вожњу.

"Нико вози с титулом на памети. Он је бистар момак. Сакупља бодове", рекао је Хорнер и додао да његови возачи Макс Верстапен и Данијел Рикардо могу да притисну Розберга у недељу.

"Розберг ће у првој кривини гледати више у ретровизор него остали, а видели смо наше возаче ове сезоне. Они нису у тој позицији и једноставно ће ићи на победу", рекао је Хорнер.

Верстапен, који је одличном вожњом дошао до трећег места у Бразилу, рекао је да се неће устезати дуела с Мерцедесовим возачима, ако његов болид буде био довољно брз.

"Никада не покушавамо да се сударимо, морамо да останемо поштени, али ако будем између њих двојице, ја ћу се борити за своју позицију. Ако све буде ишло нормално, Нико ће бити шампион, али пошто ће Луис возити жестоко, све остаје на томе шта ће Нико урадити и како ће се с тим носити", рекао је Верстапен.

Почетком месеца директор Мерцедеса Тото Волф негирао је да је тражио од Верстапеновог оца да саветује свог сина да се не меша у борбу за титулу.

Волф је признао да се чуо с Верстапеновим оцем, али да му није рекао "да се његов син склони са пута".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару