Хамилтон на мети расиста, ФИА и Мекларен осудили инцидент

Светска аутомобилиска федерација (ФИА) осудила је увреде на расној основи које су претходних дана путем једног интернет сајта навијачи упутили тамнопутом возачу Мекларена Луису Хамилтону.

За само неколико дана на сајт је стигло око 16.000 порука са увредама на рачун Хамилтонове боје коже.

Како наводи "Би-Би-Си", сајт је регистрован у Шпанији, земљи у којој је Хамилтон ове сезоне, на трци у Барселони, већ доживео да га навијачи вређају на расној основи. Британски медији наводе да иза сајта вероватно стоје навијачи Фернанда Алонса, који је прошле године имао сукоб са Хамилтоном, након кога је напустио екипу Мекларена.

"Мајмуне", "Чоколадни, ускоро ћеш умрети" и " Полутану, убиј се усвом аутомобилу", само су неке од претњи и увреда упућених на рачун Хамилтона, који ће овог викенда у Бразилу имати прилику да освоји прву титулу шампиона света у каријери.

"Дискриминација и предрасуде немају места ни у друштву, ни у спорту. Осуђујемо овај говор мржње", наводи се у саопштењу ФИА.

Портпарол екипе Мекларен рекао је да се британски тим придружује челницима ФИА у осуди овог инцидента.

Лондонски лист "Дејли Телеграф" подсећа да то није први инцидент шпанских навијача на расној основи.

Пре четири године навијачи фудбалске репрезентације Шпаније извређали су Ешлија Кола, Шона Рајта-Филипса и Џермејна Џенаса на пријатељској утакмици са Енглеском у Мадриду.

Бивши селектор фудбалске репрезентације Шпаније Луис Арагонес је 2004. године кажњен са 2.000 фунти због коментара на рачун репрезентативца Француске Тјерија Анрија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи