Читај ми!

Розберг: Приче о кризи Хамилтона су глупости

Возач Мерцедеса Нико Розберг рекао је да су наводи да је његов клупски колега Луис Хамилтон у великој кризи "потпуне глупости" и да очекује велику борбу за шампионску титулу у Формули 1. Розберг је победио у прошлонедељној трци у Јапану и стекао 33 бода предности над Хамилтоном четири трке пре краја шампионата.

Розберг је победио у четири од последњих пет трка. Хамилтон је прошлу трку завршио на трећем месту, после веома лошег старта, док је у Малезији имао проблема са мотором, па је као првопласирани морао да одустане.

Медији су после трке у Јапану навели да је Хамилтон у кризи и да "пуца" под притиском.

"То су потпуне глупости. Он је наоштрен за борбу као никада до сада, потпуно је мотивисан и много времена проводи на тренинзима. Толики рад код њега ретко сам виђао у последњих неколико година. Сигуран сам да ће то бити велика борба, у свакој трци до краја шампионата", рекао је Розберг за Скај спортс.

Мерцедес је после трке у Јапану освојио трећу узастопну шампионску титулу у конкуренцији конструктора.

Директор екипе Тото Волф осврнуо се на Хамилтонов сукоб са медијима, након што је Британац напустио конференцију за медије у Јапану и рекао да ће се минимално појављивати пред новинарима.

"Јасно је да су медијима потребни наслови. То иде у оба смера. Луис је имао неколико лоших недеља, али ако се опорави у предстојећој трци у Остину, опет ће бити херој. Он је један од највећих хероја Велике Британије. Освајао је шампионске титуле у Формули 1, а то није лако", рекао је Волф.

Розберг је дошао у Мерцедес 2010. године и до сада није освојио шампионску титулу.

"Ове године Розберг је победио у девет трка, а у последњих неколико година био је скоро изједначен са Луисом. Сећам се када је имао проблема са болидом на тркама у Сингапуру и Абу Дабију 2014. године... Ове године Луис нема среће. Обојица заслужују да буду светски прваци", рекао је Волф.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 на програму је 23. октобра за Велику награду САД у Остину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару