Читај ми!

Волф: Екипа жели да обезбеди иста возила за Розберга и Хамилтона

Директор екипе Мерцедеса Тото Волф, која је освојила трећу узастопну титулу у шампионату конструктора у Формули 1, рекао је да екипа сваки пут жели да обезбеди иста возила и услове за обојицу својих возача Ника Розберга и Луиса Хамилтона.

"Њих двојица су сјајни, не само да су најбољи возачи на свету, већ и гурају један другога до виших нивоа. Ако један има лош дан, други га гура, пошто овај други поставља стандард. То је заиста функционисало у последње три године и срећан сам. Ми сваки пут желимо да им обезбедимо иста возила, без мешања у борбу за титулу. Ако погледате последње три сезоне видећете да су били прилично изједначени када се ради о проблемима са возилима", рекао је Волф за Скај Спортс.

Розберг је раније данас победио на стази Сузука, а Хамилтон је заузео треће место, што је донело Мерцедесу недостижну предност над ривалима четири трке пре краја шампионата. Мерцедес је освојио трећу узастопну шампионску титулу и има 593 бода, испред Ред Була са 385 и Ферарија са 335.

Розберг има 33 бода више од Хамилтона и у доброј је позицији да освоји прву шампионску титулу.

"Ако желите да освојите шампионат морате да сведете грешке на минимум, а то Розберг ради. Мислим да је 33 бода прилична предност, ако је све у реду. Али, видели смо да једно одустајање од трке и победа која носи 25 бодова могу да 'отворе' борбу. Мислим да би Берни (Еклстон) волео да се то догоди па да на крају имамо узбуђења", рекао је Волф.

Хамилтон је током викенда после несугласица са новинарима напустио конференцију за медије.

"Током викенда смо имали неке ствари и не знам да ли је све то утицало на њега. Он мора да буде свесн да има шансу да освоји титулу, пошто су нам остале четири трке. Он ће се опоравити", навео је Волф.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару