Читај ми!

Хамилтон: Нећу се освртати на дешавања у Малезији

Актуелни светски шампион Формуле 1, возач Мерцедеса Луис Хамилтон, рекао је да се неће више освртати на разочарање у Малезији и проблеме са мотором, који су му отежали борбу за титулу, пошто заостаје 23 бода за клупским колегом Ником Розбергом.

"Наравно, прошлог викенда доживео сам огромно разочарање. Не само ја већ и цео тим. Али нема сврхе освртати се на те ствари. То је негативна енергија. Све што можемо да урадимо је да се окренемо наредној трци, да идемо корак по корак и обавимо посао најбоље што знамо. Знам да су и чланови тима разочарани и да ће напорно радити да следећег пута ствари буду како треба", рекао је Хамилтон, пренео је Скај спортс.

Хамилтон није завршио прошлу трку у Малезији, пошто му је у 41. кругу експлодирао мотор. Он је пре тога на првом месту имао 20 секунди предности. Британац је после трке био љут и тражио одговоре од Мерцедеса.

До краја шампионата остало је пет трка, а Хамилтон је рекао да позитиван дочекује предстојећу трку у Јапану, у недељу.

"Без обзира на све пронаћи ћу снагу да се борим у преосталих пет трка. Ако успем да поновим све што сам урадио у Малезији и ако болид издржи, онда добре ствари могу да се догоде", навео је троструки светски првак.

Розберг је трку завршио на трећем месту, иза возача Ред була Данијела Рикарда и Макса Верстапена. Њега је на почетку трке ударио Себастијан Фетел из Ферарија, због чега је пао на 21. место, али је успео да се попне на подијум.

"Прошла недеља није била сјајна за нас, нажалост. Моја трка је била готова практично и пре него што је почела, а и било ми је жао Луиса пошто се и мени то у прошлости догодило. Осећаш се лоше када ти бодови тек тако буду одузети", рекао је он.

Розберг се бори за прву шампионску титулу у каријери.

"Резултат из Малезије иде у моју корист, што се тиче борбе за титулу. То је чињеница и не могу се претварати да је другачије. Али током целе сезоне нисам размишљао о бодовима и нећу сада почети. Овде сам да побеђујем, то је циљ у свакој трци", навео је Розберг.

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да је "цео тим осећао бол који је осећао Хамилтон" после проблема на стази Сепанг, али да борба за титулу још није готова.

"Питали смо се како је то могуће... Нема рационалног објашњења, нема обрасца. Да има, ми бисмо то решили. Упркос фрустрацији, Луис је покушавао да подигне тим и због тога му се дивимо више него икада пре. Тешко је када се овакве ствари догоде у кључном тренутку борбе за титулу. То је велики ударац његовим покушајима. Али шампионат још није завршен, имамо још пет трка", рекао је Волф.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару