Хамилтон: Поштено сам победио

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон сматра да је поштено победио у трци Формуле 1 за Велику награду Аустрије, после инцидента у последњем кругу са клупским колегом Ником Розбергом.

Хамилтон је победио на стази у Шпилбергу и остварио трећу победу у сезони, после које је смањио заостатак за Розбергом на 11 бодова у генералном пласману.

Хамилтон је у последњем кругу обишао до тада водећег Розберга, који га је ударио приликом обилажења, због чега му је пукла гума и оштетио се болид, па је трку завршио на четвртом месту.

Приликом доделе трофеја публика је звиждала Хамилтону, на шта је он одговорио: "То је њихов проблем, не мој".

"Ово је била заиста невероватна трка. Наравно да ми није драго због звиждука поготово јер много волим ову трку. Ово је једна од најлепших земаља у којој сам био. Али, опраштам навијачима, понекад се то догађа и нећу их осуђивати. Нисам сигуран због чега су то урадили, али мислим да сам поштено победио у трци", рекао је Хамилтон после трке.

Говорећи о судару у последњем кругу, Хамилтон је рекао да је Розерг погрешио, због чега је морао да га обиђе са спољне стране.

"Оставио сам простор са унутрашње стране, али мислим да је он погрешио и ударио ме. Мислим да је имао проблема са кочницама. Ја сам овде дошао да победим, то је све", рекао је троструки светски првак.

Розберг је рекао да је изузетно разочаран.

"Ово је невероватно, био сам сигуран да ћу победити, а изгубио сам трку у последњем кругу. Борили смо се. Помало сам се мучио са кочницама пошто су у завршници биле вруће, гуме су ми правиле проблем и пружио сам прилику Луису. Без обзира на све то, био сам уверен да могу да се одбраним и да победим. Био сам са унутрашње стране, у доброј позицији и ушао сам дубље у кривину, али то је било добро пошто сам водио. Али, био сам изненађен када се Луис појавио и то је изазвало судар", рекао је Розберг.

Формула 1 саопштила је после трке да је Розберг под истрагом због инцидента.

Извршни директор Мерцедеса Тото Волф није бирао речи за двојицу својих возача.

"Судар наших болида - то је већ виђено. То апсолутно нисмо желели. Изгледамо као гомила идиота. Ово је непоштовање према 1.500 људи који се убијају од посла да припреме возила и због тога све ово мора да се прекине", рекао је Волф за Скај Спортс.

Друго место на стази Шпилерг заузео је возач Ред Була Макс Верштапен. То је његов трећи подијум у сезони.

"Ово је била узбудљива трка. Екипа ми је омогућила одлично возило. Надам се да ће се овакви резултати наставити", рекао је осамнаестогодишњи Верштапен.

Возач Ферарија Кими Раиконен заузео је треће место.

"Ово није био лак дан за нас, мислим да нисмо добили оно што смо могли. Болид је био добар током целог викенда. Мислим да заиста нисмо добили оно што смо заслужили", рекао је Раиконен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару