Стонер освојио пол позицију у Мелбурну

Возач Дукатија Кејси Стонер стартоваће са прве позиције на мото трци за Велику награду Аустралије у ГП класи, пошто је остварио најбрже време на тренингу.

Стонер је пред домаћом публиком остварио време од један минут, 30 секунди и 341 стотинки и био је само пет стотинки бржи од возача Јамахе Валентина Росија.

То је прва пол позиција за Стонера од прве трке у шампионату на трци у Катару.

"Стаза је била веома добра на тренингу, а верујем да ће до почетка трке бити још боља. Возим одличан мотор, видећемо шта ће бити сутра", рекао је Стонер, који је последње две године тријумфовао на стази "Филип Ајленд".

Треће место у квалификацијама заузео је Дани Педроса из Хонде, док је четврти био Росијев тимски колега Хорхе Лоренцо, који је поред Италијана, једини кандидат за титулу.

У генералном пласману возача Роси је први са 250 бодова, Лоренцо други са 232, док је Педроса на трећем месту са 173 бода. 

Трка за Велику награду Аустралије вози се у седам сати ујутро по средњеевропском времену. После трке у Мелбурну, до краја шампионата возиће се две трке, у Малезији и Валенсији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи