Розбергу Велика награда Кине

Возач Мерцедеса Нико Розберг победио је у трећој овосезонској трци шампионата Формуле 1 за Велику награду Кине у Шангају и остварио трећу победу. Розберг је до шесте узастопне победе, рачунајући и прошлу сезону, дошао за сат, 38 минута и 53 секунде.

Он је тако постао возач са највише победа у каријери, 17, који није освојио шампионску титулу.

Друго место заузео је возач Ферарија Себастијан Фетел са заостатком од 37,776 секунди, а трећи кроз циљ прошао је Данил Квјат из Ред Була са 45,936 секунди заостатка.

Данијел Рикардо из Ред Була био је четврти, Кими Раиконен из Ферарија освојио је пето место, а шести је био Филипе Маса из Вилијамса. Седмо место заузео је актуелни светски првак из Мерцедеса Луис Хамилтон, који је трку почео са последњег места.

Бодове су још освојили возачи екипе Торо Росо Макс Верштапен и Карлос Саинц и Валтери Ботас из Вилијамса.

Розберг није добро кренуо са пол-позиције, обишао га је Рикардо и преузео прво место. Возачи Ферарија Раиконен и Фетел су се сударили, а болид је оштетио и Хамилтон, који је кренуо са последњег места због квара на мотору у квалификацијама. Раиконен, Хамилтон и Грожан су отишли у бокс у другом кругу, а Рикардо је водио, испред Розберга, Квјата и Переса.

Рикарду је пукла гума у трећем кругу, па је вођство преузео Розберг, а у четвртом кругу на стазу је изашло безбедносно возило, пошто су на стази били делићи болида. Излазак "сејфти кара" већина возача искористила је за замену гума, а Фетел да замени нос болида.

Када је трка настављена Розберг је увећавао предност над другопласираном Квјатом, а добро је возио Хамилтон који је поправљао своју позицију, до 15. круга преузео је 10. место, а у 21. кругу био је осми. Међутим, он је у том кругу отишао у бокс, четврти пут, па је пао на 13. место, а његов клупски колега Розберг је у 27. кругу стекао више од 18 секунди испред Квјата и Фетела и из круга у круг је увећавао предност.

Возачи су после нових одлазака у бокс мењали позиције, а добро је возио Рикардо који је поправљао пласман, па је у 38. кругу био на другом месту са нешто више од две секунде испред Фетела. Четвороструки светски шампион се убрзо вратио на друго место, а Розберг је сигурном вожњом чувао велику предност, која је у 39. кругу износила 27 секунди.

Хамилтон, који је до 40. круга пет пута ишао у бокс, обишао је Ботаса на петом месту, а у 41. кругу имао је нешто више од пола секунде заостатка за четвртоласираним Масом. Актуелни светски шампион се борио са Рикардом да сачува пето место, али га је Аустралијанац обишао у 44. кругу, а затим је и преузео четврто место од Масе.

Хамилтон се мучио на стази, у 47. кругу обишао га је Раиконен, а убрзо и Маса. До краја трке најзанимљивија је била борба за осмо место. Верштапен је у претпоследњем кругу успео да обиђе Ботаса за осмо место, а Хамилтон је успео да сачува седму позицију и освоји шест бодова.

Наредна трка у шампионату возиће се 1. маја у Сочију, за Велику награду Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару