Хамилтон: Сезона ће на крају испасти добра

Двоструки узастопни светски шампион Формуле 1 возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је психички "јачи него икад" и да је уверен да ће ова сезона на крају испасти добра за њега.

Троструки светски шампион у трећу трку у сезони, За велику награду Кине у Шангају, улази са 17 бодова заостатка за клупским колегом Ником Розбергом, који је победио у прве две трке. Розберг је победио у пет узастопних трка рачунајући и прошлу сезону.

Хамилтон је у Аустралији и Бахренину имао пол позиције, али је оба пута лоше стартовао, па је после првог круга био шести, односно седми, али је ипак успевао да се попне на подијум.

"Људи ме стално питају да ли сам забринут, да ли се прави негативни тренд. Али, ја осећам потпуно супротно. Нема правих мана у нашем раду и знам да ће све испасти добро. Такође, исто осећам и приватно, никада нисам био психички јачи. Има мало ствари, ако их уопште има, које могу то пробију. Има још много, много до краја, наставићу да радим напорно као и до сада", рекао је Хамилтон, пренео је Скај Спортс.

Хамилтон је у првој трци у Аустралији заузео друго место, а у Бахренину треће.

Наредна трка у шампионату возиће се у недељу од 8 часова у Шангају, за Велику награду Кине. Хамилтон је у Кини побеђивао четири пута, а од 2010. је сваке године био на подијуму.

"Сезона није почела глатко, али позитивно је што сам други у поретку возача. Ако имаш две лоше трке и ипак дођеш до подијума, то је прилично добро. Враћао сам се и из лошијих ситуација", рекао је он.

Розберг је навео да жели да настави доминацију Мерцедеса, који је победио у последње четири трке у Шангају.

"Сјајно сам почео сезону, али идем корак по корак, трку по трку и желим још победа", рекао је Розберг.

Челни људи Формуле 1 пристали су да врате прошлогодишњи квалификациони формат, пошто су возачи, екипе и навијачи незадвољни новим којим се елиминише по један возач сваких 90 секунди. Тај систем је коришћен пред трке у Аустралији и Бахреину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару