Читај ми!

Хамилтон и Фетел очекују неизвеснију борбу за титулу у 2016. години

Актуелни шампион Формуле 1, возач Мерцедеса Луис Хамилтон, и четвороструки светски првак Себастијан Фетел из Ферарија оценили су да ће борба за титулу између те две екипе ове сезоне бити неизвеснија него претходних година. Шампионат Формуле 1 ове сезоне почиње 20. марта у Мелбурну за Велику награду Аустралије.

Мерцедес је потпуно доминирао у последње две сезоне, пошто је освојио титуле у конкуренцији конструктора, Хамилтон је освојио две титуле у конкуренцији возача, а његов клупски колега Нико Розберг је оба пута био други. 

Ферари је на предсезонским тестирањима имао најбрже време, а иако многи стручњаци предвиђају да ће Мерцедес поново бити бољи од конкурената, троструки светски шампион Хамилтон је рекао да у то није сигуран.

"Чини се да ће ове године бити неизвесније. Мислим да Ферари има изненађење за предстојећу трку. Они ће нам бити много ближи него што причају. Долазе тихо, али ће показати висок ниво", рекао је Хамилтон.

Фетел је оценио да ће Мерцедес бити бољи у квалификацијама, али да ће у тркама бити неизвесније.

"На добром смо путу и напредујемо. Направили смо искорак током зиме, али после првих неколико трка видећемо да ли је довољно велики. Имамо план, знамо шта желимо да радимо, знамо где желимо да идемо и мало по мало, наам се да ћемо напредовати и веома брзо бити у бољој позицији", рекао је Фетел, који је четири шампионске титуле освојио с Ред Булом.

Фетел је оценио да је екипа Торо Росо много напредовала и да би америчка екипа Хас могла да буде изненађење.

Ове сезоне возиће се квалификације по новом формату, у три сегмена током којих ће у одређеним временским интервалима испадати најспорији возачи.

Шампионат Формуле 1 ове сезоне почиње 20. марта у Мелбурну за Велику награду Аустралије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару