АМСС наградио најбоље у 2015, ново признање за Борковића

Ауто-мото Савез Србије (АМСС) је у Зрењанину прогласио најбоље такмичаре у ауто мото спорту у 2015. години и доделио награде онима који су остварили највећи допринос у тој области.

На свечаности у хотелу Војводина, АМСС је доделио највиша признања у српском ауто и мото спорту Златне и Дијамантске кациге, а награђени су још шампион у ЕТЦЦ шампионату Душан Борковић и Милован Веснић.

Специјалну награду добио је министар омладине и спорта Вања Удовичић, исто као и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који нису били присутни.

"Велика ми је част што сам примио плакету. Драго ми је што сам примио плакету, али овај спорт има значајно место у Србији. После 13 година се поново деле награде, враћају трке и интересовање је све веће у Србији, са чиме имамо да се похвалимо. Влада Србије ће дупло више улагати у овај спорт и инфраструктуру", рекао је Удовичић.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је, такође, био један од добитника признања.

"Зрењанин је центар Ауто-мото Савеза и желимо да будемо дуго део тог пројекта. Постоји амбиција да се изгради тркачка стаза са свим објектима која би била реализована у Зрењанину. Свим награђенима честитам и желим им још веће успехе наредне године", поручио је Јањић.

Председник АМСС Мирко Бутулија рекао је да је АМСС направио добар оквир и омогућио широку подршку, коју даје и министар Удовичић.

"Министар је препознао значај ауто-мото спорта за Србију. Нагласио бих да је ова сезона била успешна после великих резултата Борковића, Веснића и многих других", закључио је Бутулија.

Раније данас у Зрењанину је одржан семинар о безбедности у саобраћају, који су заједно организовали АМСС, Град и ЈКП "Паркинг сервис".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару