Читај ми!

Хамилтон: Формулу 1 чека тежак пут!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон изјавио је да после смрти возача Марусије Жила Бјанкија Формулу 1 "чека тежак пут". Бјанки је у уторак сахрањен у Ници, а комеморацији су присуствовали бројни возачи и челници Формуле 1, као и хиљаде навијача.

Бјанки (25) је у петак умро од последица повреда главе које је задобио током трке за Велику награду Јапана прошлог октобра, када је по великој киши у сумрак налетео на возило које је извлачило болид Заубера са стазе.

Он је од тада био у коми.

Актуелни шампион Формуле 1 Хамилтон рекао је да је та несрећа подсетила Формулу 1 са каквим опасностима се суочавају возачи.

"За све нас је било невероватно тешко опростили се од Жила. Желео бих да сам га боље познавао, али оно што сам знао о њему је да је имао добро срце, сјајан дух и сјајну будућност. Формулу 1 сада чека тежак пут. Још једном смо видели какве су опасности нашег спорта, да би то требало да се поштује и да ми возачи када уђемо у возило прихватамо да постоји шанса за такве опасности", рекао је Хамилтон, пренели су британски медији.

Хамилтон је навео да је направљен напредак по питању безбедности и да зна да ће Међународна аутомобилска федерација (ФИА) предузети кораке да се то питање и даље унапређује.

Извештај о Бјанкијевој смрти има 396 страна, а у њему су бројне препоруке, укључујући и увођење "виртуелног сејфти кара", који би успоравао возаче када су на стази опасни услови за вожњу.

Истрага је показала да Бјанки није успео довољно брзо да закочи и ударио је у возило које је извлачило болид Заубера са стазе.

Хамилтон је рекао да ће мислити на Бјанкија током предстојеће трке за Велику награду Мађарске, али и до краја своје каријере.

"Носићу га у својим молитвама и мислима, не само у недељу, већ до краја мојих возачких дана. Знам да би он желео да возимо јако, као што је он, па ћу то и урадити", рекао је Хамилтон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару