Хамилтон задовољан победом у Монтреалу

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је задовољан победом у трци Формуле 1 за Велику награду Канаде и да га конкуренти ниједног тренутка нису озбиљно угрозили. Хамилтон је синоћ остварио четврту победу у сезони, а наредна, осма трка у шампионату, возиће се 21. јуна за Велику награду Аустрије.

Хамилтон је синоћ на стази Жил Вилнев победио у трци у Монтреалу и остварио четврту победу у сезони. Друго место заузео је његов клупски колега Нико Розберг, а трећи кроз циљ прошао је Валтери Ботас из Вилијамса.

"Нисам имао добар баланс, али ни противници ме нису много притискали. Нико је био брз, али осећао сам да трку држим под контролом, да сам из "џепа" могао да извучем додатно време ако је потребно. Ниједног тренутка њихови напади нису били сувише озбиљни", рекао је Хамилтон.

У прошлој трци у Монте Карлу Хамилтон је водио до самог краја, а када је на стазу изашло "сигурносно возило" екипа га је позвала у бокс. Он се вратио на стазу као трећи, где је и завршио трку, а први је био Розберг. Из Мерцедеса су се због те грешке извинили двоструком светском шампиону.

"Требала ми је ова победа. Али не како бих осећао олакшање, јер то није ни потребно. Био сам најбржи овог викенда", рекао је Хамилтон.

Хамилтон сада има 17 бодова више од Розберга у генералном пласману.

"Добро сам се тркао са Луисом, као луд сам покушавао да га притиснем, али он није направио грешку и заслужено је победио. Ово је била захтевна трка, пошто смо морали да водимо рачуна о гориву, кочницама и свим тим стварима, али исто је било и Луису. Била је добра трка, нисам успео да победим, али и друго место је добар пласман", рекао је Розберг.

Наредна, осма трка у шампионату возиће се 21. јуна за Велику награду Аустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару