Читај ми!

Захвални Алонсо води лекаре на вечеру

Возач Мекларена Фернандо Алонсо обећао је да ће у знак захвалности одвести на вечеру комплетно лекарско особље које га је лечило после удеса у предсезони на стази Каталуња.

У недељу се у Гранољерсу вози трка за Велику награду Шпаније у Формули један. На истој тој стази је у фебруару 33-годишњи возач доживео удес, због чега је пропустио остале тренинге, као и прву трку сезоне, ВН Аустралије.

"Удес је био помало несрећан и због њега сам био ван аутомобила месец дана. У болници сам провео недељу дана и имао сам најбоље могуће особље. Били су јако љубазни премамени и планирам да вечерам са њима. У недељу, када се заврши сав стрес око трке", рекао је Алонсо на данашњој конференцији за новинаре.

Двоструки шампион Формуле један није, међутим, имао других разлога за славље, пошто није забележио победу још када је пре две године славио на истој овој стази. Тада је остварио 32. победу, али је онда учествовао у 37 трка без тријумфа. Прошла година је била нарочито тешка, пошто је Ферари био погођен унутрашњим превирањима и променом управе, због чега је Алонсо отишао у Мекларен, а Себастијан Фетел је напустио Ред Бул да га замени.
Фетел је ту много боље прошао, пошто је до сада забележио једну победу и три подијума, а тренутно је трећи на табели возача.

Алонсов највиши пласман до сада било је 11. место у Бахреину пре три недеље, а последњи пут се попео на подијум прошлог јула у Мађарској.

Крај невољама није на видику, пошто се Мекларен и даље мучи са својим моторима Хонда, на које је прешао са Мерцедеса пре ове сезоне.

"Мало сам разочаран што сам ван Q1 (првих 10 у квалификацијама). Очекивања од партнерства Мекларена и Хонде су увек висока. Љуи очекују више од онога што сада радимо. Уживам много у изазову, пењем се уз планину", рекао је Алонсо.

Он је пред новинаре изашао са наочарима за сунце.

"Имам благу упалу ока. Лекари су ми препоручили да се не излажем превише вештачком светл. Покушавам да заштитим око данас да бих био спреман за сутра, суботу и недељу", објаснио је шпански возач.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару