Алонсо тријумфовао у Сингапуру

Фернандо Алонсо из Реноа освојио Велику награду Сингапура у формули 1. Нико Розберг био је други, Луис Хамилтон трећи. Фераријеви возачи остали без бодова.

Алонсо је постигао прву победу у последње две године.

Маса је у Сингапуру стартовао са прве позиције, коју је чувао све до катастрофалне грешке Фераријевог тима у пит-стопу. Бразилац је из бокса кренуо док му је црево за доливање горива још било закачено за аутомобил.

Возач Ферарија је морао да застане, а потом је и кажњен, па је трку наставио са 18. позиције. На циљ је стигао тек 13. Дебаклу италијанског допринео је и удес Кимија Рајконена три круга пре краја трке, што је Мекларен искористио и преузео прво место у пласману конструктора.

Четврто место заузео је Немац Тимо Глок из Тојоте, пети је био његов земљак Себастијан Фетел из Торо Росо екипе, а шести још један немачки возач Ник Хајдфелд из БМВ Заубера.

Бодове су освојили и Британац Дејвид Култард из Реноа, као и Јапанац Казуки Накађима из Вилијамса. До краја сезоне формуле 1 возиће се још три трке, наредна ће се одржати у Јапану.

Резултати ВН Сингапура:
1. Алонсо (Шпанија, Рено) 1:57,16,304
2. Розберг (Вилијамс, Немачка) +02,9
3. Хамилтон (Мекларен, В. Британија) +05,9
4. Тимо Глок (Тојота, Немачка) +08,1
5. Себастијан Фетел (Торо Росо, Немачка) +10,2
6. Ник Хајдфелд (Заубер, Немачка) +11,1
7. Дејвид Култард (Ред Бул, В. Британија) +16.3
8. Казуки Накађима (Вилијамс, Јапан) +18,4
9. Џенсон Батон (Хонда, В. Британија) +19,8
10. Хеики Ковалаинен (Мекларен, Финска) +26,9

Генерални пласман у првенству света:
1. Хамилтон 84 бода
2. Маса 77
3. Роберт Кубица 64
4. Раиконен 57
5. Хајдфелд 56
6. Ковалаинен 51
7. Алонсо 38
8. Фетел 27
9. Трули 26
10. Глок и Вебер 20 

Поредак конструктора:
1. Мекларен 135
2. Ферари 134
3. БМВ Заубер 120
4. Рено 51
5. Тојота 46
6. Торо Рос 31
7. Ред Бул 28
8. Вилијамс 26
9. Хонда 14

 

Маса: Не љутим се на механичаре

Возач Ферарија Фелипе Маса изјавио је да се не љути на члана из тима механичара чија је грешка допринела да Бразилац, иако је имао пол позицију на трци Формуле један за Велику награду Сингапура, заузме претпоследње, 13. место на првој ноћној трци у историји тог такмичења.

Током првог заустављања у боксу, техничари су Маси дали знак да после обављеног сервиса крене, али је црево за доливање горива остало прикачено за возило. Маса је вукао црево све до краја бокса, након чега се зауставио. Када су механичари скинули црево Бразилац се на стазу вратио последњи.

Екипа Ферарија није желела да открије ко је из тима механичара прерано дао знак Маси да крене, али Бразилац је рекао да ништа не замера екипи.

"Овакве ствари се дешавају, сви смо људска бића. Свакоме се деси да направи грешку. Ја нисам особа која воли да се свађа, па сам отишао код члана тима, подржао га и мотивисао да боље ради, јер нам је потребан комплетан тим за последње три трке у сезони", рекао је Маса.

Ово је био само почетак проблема за Ферари, пошто је Кими Рајконен три круга пре краја трке ударио возилом у зид. У том тренутку, Финац је био на петом месту.

Маса после ове трке заостаје седам бодова за водећим Хамилтоном.
"У игри је још 30 бодова и имамо брзо возило. То је најважнија ствар", додао је Маса.

Двадесетседмогодишњи Бразилац рекао је и да никада није мислио да ће му се десити овакав инцидент. "Све може да се деси, али нисам могао да претпоставим да ће ми се данас ово десити. Десило се, па морамо да наставимо, идемо даље", рекао је Маса.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи