Читај ми!

Манца Катрашник и АМСС на Евроазијском шампионату

Захваљујући лиценци Мото савеза Србије, а уз сагласност матичног Ауто-мото савеза Словеније, мотоциклисткиња Манца Катрашник ове године такмичиће се под заставом Србије за Велику награду Катара на Евроазијском шампионату. Тим поводом у просторијама Ауто-мото савеза Србије, Катрашникова је потписала уговор о спортској сарадњи са Ауто мото савезом Србије, на ком су поред Словенке, присуствовали председник АМСС Мирко Бутулија, као и помоћник председника за мото спорт у АМСС, Божидар Михајловић.

Манца Катрашник, која ће се на Евроазијском шампионату такмичити у женској конкуренцији роуд-рејсинга у класи од 600 кубика, уочи поласка у Катар оптимистично поручује да једва чека да седне на мотоцикл.

"Са нестрпљењем чекам да све почне и надам се добром пласману. Последња два месеца без престанка тренирам и верујем да могу да оправдам титулу актуелног шампиона коју носим", рекла је Катрашникова.

Представници Ауто-мото савеза Србије овим путем изнова су показали да у свакој прилици дају пуну подршку афирмацији мотоциклизма како у Србији, тако и у међунарним оквирима.

"Част нам је и задовољство да подржимо једну од најбољих мотоциклисткиња региона, која ће крајем наредног месеца учествовати на престижном Евроазијском шампионату у Катару и представити нашу земљу целом свету. Желимо јој пуно успеха у трци, а ми ћемо, као члан Континенталне уније међународне мотоциклистичке федерације (ФИМ Европа) и Светске аутомобилске федерације (ФИА), наставити да улажемо у развој како мото тако и ауто спорта, као и у подизање учешћа жена у ауто-мото спорту, за шта имамо и пуну подршку ових светских организација", истакао је Мирко Бутилија.

Манца Катрашник прошле године тријумфовала је у женској конкуренцији на Евроазијском шампионату, што јој је донело титулу актуелног шампиона овог такмичења. У марту ове године одржава се последње од пет такмичења за сезону 2014/15, на ком ће Катрашникова, уколико заузме позицију до трећег места, имати могућност да себи обезбеди пласман између првог и трећег места на овом шампионату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару