Рено остаје без спонзора

Холандаска компанија ИНГ, која се бави пружањем финансијских и консалтинг услуга и шпанска осигуравајућа фирма Мутуа Мадрилена одлучиле су да, због умешаности те екипе у намештање трка у шампионату Формуле 1, раскину уговор са француским Реноом.

Уговор са славним француским тимом прво су раскинули Шпанци, који су навели да намештање трке представља грубо кршење уговорних права и обавеза, а потом је исту ствар учинио и ИНГ, један од највећих инвеститора у Формулу 1.

"ИНГ је дубоко разочаран расплетом догађаја", наведено је у саопштењу главног спонзора тима, који је прошле године у Формулу 1 уложио око 85 милиона долара, од чега чак 65 у Рено.

У саопштењу холандске компаније наведено је да ће све рекламе се болида француског тима бити уклоњене до недеље, када се вози трка за Велику награду Сингапура.

Француски тим који се у последње време суочава се са великим проблемима јуче је за привременог шефа тима изабрао Боба Бела, а наводи се да ће на чело екипе ускоро бити постављен легендарни возач Ален Прост.

Због намештања трке за Велику награду Сингапура прошле године, екипи Реноа изречена је условна двогодишња суспензија, док су челници тима Флавио Бријаторе и Пет Симондс кажњени доживотном забраном рада у Формули 1, односно суспензијом на пет година.

Читаву аферу око намештања покренуо је бивши возач тог тима Бразилац Нелсон Пике тврдњом да су му челници екипе у току трке у Сингапуру наредили да у једној кривини излети са стазе и удари у заштитну ограду, како би трка била успорена изласком безбедносног аутомобила и тако омогући клупском колеги Шпанцу Фернанду Алонсу да анулира заостатак за водећима, а потом и да их претекне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи