Еклестон: Бријаторе би требало да се жали

Директор Формуле један Берни Еклестон затражио је од директора екипе Реноа Флавија Бријатореа да се жали на доживотну суспензију из Формуле један.

Бријатореу је доживотно забрањено да се бави пословима у Формули један након што је признао да је наредио возачу Нелсону Пикеу да изазове судар на прошлогодишњој трци у Сингапуру и тако помогне тимском колеги Фернанду Алонсу да победи.

"Мислим да је казна престрога и непотребна. Али, био сам члан комисије која је донела такву одлуку и крив сам као и остали чланови", рекао је Еклестон.

Еклестон и Бријаторе су пријатељи, али и пословни партнери, власници су деоница енглеског фудбалског клуба Квинс Парк ренџерса. Еклестон сматра да би Бријаторе требало да се жали на такву одлуку Међународној аутомобилској федерацији (ФИА).

"Требало би да га саслуша суд ФИА, требало би да се жали. Али, ако би отишао пред цивилни суд, неко би можда рекао да је можда свесно послао младића у ризичну ситуацију", рекао је 78-годишњи Еклестон.

Пике је избегао казну за изазивање инцидента јер је обелоданио читав случај. Он је пре тога добио отказ у Реноу због слабих резултата, а чини се да су мале шансе да се врати у такмичење, јер није наишао на подршку осталих возача.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи