Читај ми!

Борковић прешао у Хонду

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић у другој сезони Светског шампионата туринг аутомобила (WTCC) наступиће у Хонди као возач Про тима из Италије.

Борковић је обишао фабрику "ЈАС" у Италији, која је официјална компанија за израду фабричке тркачке Хонде ТЦ1 у светском шампионату и упознао се са новим тимом.

"У другу сезону, а надам се за мене бољу од дебитантске, улазим са новим тимом и новим аутомобилом. Бескрајно сам захвалан Кампос тиму на сарадњи коју смо имали током моје прве WТСС сезоне и са којим сам остварио један од највећих успеха у каријери, али је ове године пала одлука да то буде Про тим", рекао је Борковић. Он је додао да му је одувек била жеља да вози тркачку Хонду због њене богате и моћне историје.

"Упознао сам се техничким детаљима аутомобила, са тимом механичара и инжењера. Они су ме увели у све непознанице око аутомобила, колико је то било могуће за кратко време, како бих био што спремнији за тестове који ме чекују у предсезони у Барселони. Најбитније од свега је што сам успео да са својих 207 центиметара уђем у ауто, мада мислим да би требало да направе већи кокпит за моје габарите", поручио је уз осмех српски ас. Борковић у нову сезону улази са много оптимизма и са надом да ће прикупити сва потребна средства како би без проблема завршио такмичење.

"Драго ми је да су моји спонзори, држава и Град Панчево препознали значај који врхунски аутомобилизам може да има за њихову промоцију. Ја ћу као и до сада са поносом носити грб своје државе, града Панчева и спонзора где год се нађем у свету, а надам се да ће се наша застава и ове године вијорити са победничког постоља", поручио је Борковић.

Борковић ће средином фебруара први пут тестирати нови аутомобил на званичном тесту у Барселони, а затим ће кренути пут Аргентине где ће се 7. и 8. марта одржати први тркачки викенд у новој WТСС сезони.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару