Читај ми!

Павловићу уз европску и светска титула!

Најуспешнији српски аутомобилиста Милош Павловић тријумфално је окончао учешће на Светском финалу "Ламборгини супер трофеја" пошто је у тандему са италијанским аутомобилистом Едоардом Пископом после титуле у европском такмичењу стигао и до наслова светског шампиона у престижном шампионату!

Тандем "Боналди моторспорта" доминирао је тркачким викендом на гран-при стази Сепанг у Малезији, пошто су Павловић и Пископо успели да буду једина посада која се попела на постоље у све четири исцрпљујуће 50-минутне трке! После два друга места у петак у оквиру завршнице европског шампионата када су осигурали титулу, Павловић и Пископо бриљирали су у недељу рано ујутро по средњеевропском времену, освојивши светску титулу са победом и једним другим местом у тркама у којима су наступили најбољи возачи из три континентална шампионата!

Напорно такмичење у петак и непредвидиви временски услови, уз кишу и велику влажност ваздуха, оставили су трага на перформансе аутомобила у суботу на квалификацијама за Светско финале, па су прву недељну трку два аса започела са седме позиције. Пископо је, међутим, бриљантно извезао својих 20 минута, чувајући се контакта у каравану од чак 40 "ламборгини гаљарда" уз одлична времена по круговима, па је Милошу предао аутомобил на другој позицији. Павловић је наставио у свом препознатљивом стилу и после само неколико кругова прешао у вођство које је благо повећавао до циља, контролишући ривале и, што је било још важње због друге трке, стање аутомобила...

Није било много времена за славље и опоравак, пошто је после само четири часа вожена друга трка, а у њој је једино било важно пласирати се испред Ричарда Антинућија, другопласираног из Трке 1 - наиме, због сабирања бодова из обе финалне трке, постојала је могућност да их Американац претекне у коначном збиру и освоји титулу. Павловић је са пол-позиције контролисао трку, препустивши ривалима да се боре за позиције, а како Антинући није показивао темпо за више од трећег места, друга позиција је за посаду Павловић/Пископо била сасвим довољна, с обзиром да је ка првом месту хитао други возач "Боналди моторспорта" Мирко Бортолоти. Тако је италијанска екипа двоструком победом потврдила овосезонску доминацију у "Ламборгини Супер трофеју", али су јунаци дана ипак били Милош Павловић и Едоардо Пископо, који су трофеј за најбоље на свету добили из руку Стефана Винкелмана, председника и генералног менаджера компаније Ламборгини.

"Ово је велики дан за мене, Едоарда и тим "Боналди". Успели смо да остваримо немогуће и освојимо две титуле у четири дана. Пресрећан сам!", изјавио је Павловић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару