Читај ми!

Борковић због повреде и финансија прескаче Макао

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић неће возити последњу трку Светког шампионата туринг аутомобила у Макау због здравствених и финансијских проблема. Поред потешкоћа с руком, српски аутомобилиста има проблеме и са буџетом, због чега је доведено у питање његово учешће у ВТЦЦ шампионату наредне сезоне.

Борковић је прошлог месеца на трци у Пекингу повредио руку покушавајући да сачува аутомобил након отказивања пумпе серво волана.

"На жалост, нисам имао довољно времена да се позабавим повредом и она се обновила у Јапану. Рука ми се после трке у Пекингу упалила, а како је трка у Шангају била везана, а одмах је дошао и Јапан, нисам имао времена да је медицински третирам на прави начин. Тренутно ми је рука изузетно натечена и трпим јаке болове. Због великог ризика да се у Макау повреда погорша, уз консултовање лекара, али и мог тима донео сам одлуку да ову изузетно опасну уличну трку не возим", рекао је Борковић.

Поред потешкоћа с руком, српски аутомобилиста има проблеме и са буџетом, због чега је доведено у питање његово учешће у ВТЦЦ шампионату наредне сезоне.

"Неизмерно сам захвалан мојим спонзорима уз чију помоћ сам стигао до успеха, али сам са друге стране изузетно разочаран јер нисам наишао на још веће разумевање других. Имам утисак као да људи нису свесни шта значи наћи се међу најбољих 20 возача света. Шта значи у дебитанској сезони завршити трку испред деветоструког шампиона Лоеба, четвороструког шампиона света Милера. Надам се да ће се десити чудо и да ћу успети да возим наредну ВТЦЦ сезону", закључио је Борковић.

Он се тренутно нлази на 14. месту у гренералном пласману са 41 бодом, а пре две недеље је направио велики успех пошто је трку у Јапану завршио на другом месту.

Последња трка у ВТЦЦ шампионату вози се 16. новембра у Макау.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару