Читај ми!

Павловић пети на Нирнбургрингу

Милош Павловић пропустио велику прилику за висок пласман на Нирнбургрингу. Проблеми са кишом, одлагање старта, вожња иза сигурносног возила и након старта пех са гумом коју је ненадано морао да замени – коштало га је високог пласмана у трци. Тандем Павловић/Пископо, уколико жели титулу, мораће у наредне две трке да тријумфује.

Српски аутомобилиста Милош Павловић, у тандему са тимским колегом Едоардом Пископом, после пеха са пробушеном гумом освојио је пето место на другој трци тркачког викенда "Ламборгини Супертрофеја", на стази Нирнбургринг у Немачкој. Непредвидиво време на Нирнбургрингу показало је своју ћуд у недељу пре подне, када је такмичаре дочекала магла и изузетно лоша видљивост, због чега је старт померен за десетак минута.

Када је дирекција трке одлучила да се 2. трка програма ипак одржи, "сајфти кар" је поново предводио колону "гаљарда", баш као и претходног дана. "Сигурносно возило" задржало се на стази читавих 20 минута, када је, ипак, одлучено да се трка пусти – на челу се налазио победник прве трке Јерон Мул, испред Павловићевог тимског колеге – Едоарда Пископа.

Чим је, после неколико минута, отворен "прозор" за одласке у "бокс", Павловић је заменио колегу за управљачем па је, када су возачи обавили обавезна заустављања, сачувао другу позицију иза Мула. Тада, међутим, у једној кривини долази до контакта Павловићевог "гаљарда" са аутомобилом трећепласираног Ди Фолка и, иако је све деловало безазлено, том приликом је оштећена задња десна гума на возилу екипе "Боналди", због чега је лагано губила притисак.

Павловић се видно "рвао" са аутомобилом, да би после неколико кругова ипак био приморан да непланирано оде на "сервис", чиме се практично и завршила борба за висок пласман и важне бодове у шампионату. Павловић је у генералном пласману стигао као 16. али је у "Про класи" заузео пето место.

Ситуација у генералном пласману се после овог пеха тандема Павловић/Пископо променила из корена, пошто је Мул са две победе у Немачкој освојио прегршт бодова, па сада са 129 поена води испред Павловића и Пископа, који имају пет мање.

С обзиром на начин бодовања, тандем "Боналди мотоспорта" има само једну сигурну опцију за освајање титуле, а то су две победе на две преостале трке, које се возе 22. и 23. новембра на "светском финалу" тог такмичења, на стази "Сепанг" у Малезији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару