Читај ми!

Хамилтон: Розберг ме ударио намерно!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је његов тимски колега Нико Розберг признао да га је намерно ударио током трке за Велику награду Белгије. Немац негира кривицу и правда се да је само желео да се такмичи.

Тим Мерцедеса у најбржем циркусу потреса криза настала након судара два његова возача, Луиса Хамилтона и Ника Розберга, на трци за Велику награду Белгије.

Хамилтон и Розберг су били на челу од старта на стази "Спа Франкоршамп", водили су велику битку за вођство, да би већ у другом кругу дошло до контакта у којем је Британцу страдао пнеуматик и трка за њега практично била завршена.

Розберг је, с друге стране, заузео друго место, иза Данијела Рикарда, који је дошао до треће победе у каријери.

Сам инцидент је изгледао као прави тркачки. Међутим, Хамилтон каже да је Розберг признао да контакт није био случајан. Из Мерцедеса су истакли да је Британац дао оквирно тачан опис догађаја на тимском састанку после трке.

"Мени је све изгледало јасно, али смо управо имали састанак о томе и он је практично рекао да ме је намерно ударио, да је могао да избегне контакт. Рекао је: 'Урадио сам то да бих доказао да сам у праву', баш је то рекао. И, не морате мени да верујете, идите питајте Тота, Педија и остале у тиму који нису задовољни његовим поступком", рекао је Хамилтон.

Немац је после Хамилтонових изјава објавио саопштење, али није прокоментарисао шта се догађало на састанку.

Само је истакао да му је жао што је дошло до контакта, али да је, по његовом мишљењу, то био тркачки инцидент. 

"Био сам бржи у том тренутку, тако да сам кренуо у напад са спољашње стране. Нисам видео никакав ризик при претицању или покушају и зашто не бих покушао? Имао сам прилику, а пошто сам био бржи, кренуо сам. Са унутрашње стране није било могуће, па сам покушао са спољашње. Да ли је требало да чекам? То је веома хипотетичко питање. Ко зна шта би се десило после. Имао сам прилику и за мене то није била ризична ситуација", рекао је Розберг. 

Видећемо каква ће бити реакција Мерцедеса, али и Светске аутомобилске федерације. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару