Читај ми!

Рикардо најбржи у Белгији

Данијел Рикардо из Ред була победник је трке Формуле један у Белгији. Уз Рикарда, на постољу и Розберг и Ботас, Фетел пети, Хамилтон одустао.

Возач Ред була Аустралијанац Данијел Рикардо победио је у данашњој трци Формуле један за Велику награду Белгије на стази Спа Франкоршамп.

Рикардо је до треће победе у сезони и каријери дошао за сат, 24 минута, 36 секунди и 556 стотинки.

Друго место заузео је возач Мерцедеса Нико Розберг са 3,383 секунде заостатка, а трећи кроз циљ прошао је Валтери Ботас из Вилијамса са 28,032 секунде заостатка за победником.

Возач Ферарија Кими Раиконен заузео је четврто место, пети је био четвороструки узастопни шампион Себастијан Фетел из Ред була, а шесто место заузео је Кевин Магнусен из Мекларена. Бодове су још освојили Фернандо Алонсо из Ферарија, Џенсон Батон из Мекларена, возач Форс Индије Серхио Перес и Данил Квјат из екипе Торо росо.

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон је у 39. кругу одустао.

Хамилтон је добро стартовао, преузео је прво место од Розберга, а добро је кренуо и Фетел, али је у кривини на кратко излетео са стазе па је Розберг успео да сачува друго место.

У другом кругу дошло је до контакта два Мерцедеса, предње крило Розберговог болида пробушило је Хамилтонову леву предњу гуму, због чега је Британац морао у бокс и на стразу се вратио као 19. Розберг је преузео вођство, други је био Фетел, а Алонсо трећи. Судије су током трке саопштиле да неће истраживати тај инцидент.

У тим тренуцима најбржи је био Рикардо, који је у деветом кругу био на челу, након што је Розберг отишао у бокс и вратио се на 15. место. Немац је заменио нос болида, а затим му се за антену закачио део једног пнеуматика, али је успео до 17. круга да се нађе на петом месту.

Рикардо је сигурном вожњом чувао прво место, а пратили су га Раиконен и Фетел. Розберг је у тим тренуцима био најбржи, смањивао је заостатак за водећима и вратио се на друго место, одакле је притискао водећег Аустралијанца, који је пет кругова пре краја имао 13 секунди предности.

Велику борбу за треће место водили су Ботас и Раиконен. Хамилтон је од средине трке у више наврата питао механичаре да се повуче из трке, а у 39. кругу су га позвали у бокс са 16. позиције, па није освојио важне бодове у борби за титулу.

Рикардо је без проблема сачувао прво место, а Розберг је освајањем другог места са 220 бодова увећао предност у генералном пласману за 29 бодова у односу на Хамилтона. Рикардо се после друге узастопне победе попео на треће место са 156 бодова.

Наредна трка у шампионату вози се 7. септембра у Монци, за Велику награду Италије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару