Читај ми!

Борковићу одузети бодови у Аргентини

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је у Аргентини нова четири бода у оквиру светског првенства туринг аутомобила, али му ти бодови нису признати. На стази Термас де Рио Хондо Борковић је заузео 8. место у другој трци али је делегат проценио да је његов аутомобил био технички неисправан.

12.20 - Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић, остао је без четири освојена бода на трци светског шампионата туринг аутомобила (WТЦЦ) у Аргентини, пошто је делегат проценио да је његов аутомобил био технички неисправан. Прецизније, да је предњи сплитер на његовом Шевролету нижи од прописаног. Борковићев тим поднео је жалбу, али на одговор може да се чека и три месеца. WТЦЦ сезона сели се у Азију, где ће бити вожена последња четири викенда, а први је на програму у Пекингу 4. и 5. октобра.

На стази Термас де Рио Хондо Борковић је заузео 8. место у другој трци и могао је да увећа бодовни салдо, али га је задесио пех у првој, када је због превеликог проклизавања пукла гума на његовом Шевролет Крузеру. 

Возач НИС Петрол Кампос Рејсинг тима и једини српски представник у престижном такмичењу под окриљем ФИА сада и даље има укупно 17 бодова.

Борковић је стартовао са 14. позиције на обе трке у Аргентини, али је у другој сјајном вожњом потврдио квалитет и био најбржи од свих Шевролетових возача.

"Било је паклено вруће на стази, у другој трци сам обишао два Ситроенова возача, и Милера и Леба. Обишао сам их са спољне стране, али сам попустио да се не бих сударио с неким. Поготово после искуства из прве трке, када ми је пукла гума после дуела са Коронелом", описао је Борковић први део наступа у другој трци, а преноси прес служба српског аутомобилисте.

Он је истакао да му је било важно да се из Аргентине не врати празних руку.

"Био сам стабилан и хтео да завршим трку. Видео сам да сам направио дистанцу са такмичарима иза себе, а није ни било времена да нападам даље. Због великих врућина гуме су врло лако могле поново да страдају", казао је Борковић, коме предстоје два месеца паузе до наставка шампионата.

"Преостају нам август и септембар у тразењу спонзора и раду са инжењером на аутомобилу, нажалост, без тестова због мањка финансија у буџету", закључио је Борковић.

Јунак тркачког викенда у Аргентини био је љубимац домаће публике Хозе Марија Лопез, који је тријумфовао на обе трке и тиме знатно увећао шансе за титулу у генералном пласману.

WТЦЦ сезона сели се у Азију, где ће бити вожена последња четири викенда, а први је на програму у Пекингу 4. и 5. октобра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару